Багато хто відмовляється від вживання сиру під час позбавлення зайвої ваги, оскільки вважає його занадто жирним продуктом для дієти. Насправді сир не тільки можна, а й потрібно включати до раціону при схудненні. Це пояснюється тим, що сир є джерелом білка, фосфору і кальцію. Він додає стравам смаку, дозволяючи не почуватися обділеними в періоди обмеження калорійності раціону. Головне, вибрати для дієти правильний сир. Редакція FashionHub пропонує обговорити найкращі сорти сиру для схуднення.
Кисломолочний сир
В одній чашці знежиреного сиру міститься 28 г білка. У цьому відношенні він є абсолютним рекордсменом серед усіх сортів сирів. Сир забезпечує збереження м’язової маси, що має значення для зниження ваги. Його можна використовувати як намазку для тостів, поєднувати з ягодами і додавати в млинці, запіканку та випічку.
Моцарелла
Цей сорт сиру є одним із найбільш низькокалорійних. У 30 г моцарелли всього 85 ккал. У порції цього італійського сиру міститься 6 г білка. Моцарелла буває знежирена та низької жирності. Її можна їсти з хлібцями чи фруктами, а також додавати в піцу, пасту та салати.
Фета
У цьому сорті сиру міститься велика кількість кальцію, який корисний для кісток, нігтів та волосся. Він має досить насичений смак. У 30 г порції лише 75 ккал. Цей сир можна використовувати як намазку, а також додавати в пасту, запечені овочі та салати.
Швейцарський сир
У 30 г швейцарського сиру 8 г білка. В одній порції міститься 53 мг натрію, що набагато менше ніж в інших сортах. Швейцарський сир можна використовувати для приготування салатів та сендвічів, а також поєднувати з хлібцями, м’ясом та овочами.
Рікотта
Для виготовлення цього сорту сиру використовується сироватка. Завдяки цьому він легший для травлення. У половині чашки рикотти 9 г білка. Амінокислоти, що містяться у сирі, сприяють відновленню м’язів. Рікотту можна додавати в десерти, пасту та випічку, а також використовувати як намазку.
У разі вибору сиру для схуднення редакція FashionHub рекомендує звертати увагу на вміст білка. Він забезпечує відчуття ситості, допомагаючи тримати апетит під контролем. Крім цього, необхідно завжди перевіряти жирність сиру. Якщо вона висока, його слід вживати невеликими порціями. Перероблені сири на кшталт крем-сирів та плавлених протипоказані для тих, хто сидить на дієті. У них містяться натрій і шкідливі добавки, що уповільнюють втрату ваги.