×

Ідеально для вегетаріанців: найкращі рослинні джерела омега-3

Жирні кислоти омега-3 покращують роботу мозку, зміцнюють здоров’я серця та зменшують запалення. Основним джерелом омега-3 вважається жирна риба. На жаль, вона підходить далеко не всім. Зокрема, йдеться про вегетаріанців. Редакція FashionHub вирішила розібратися, які продукти рослинного походження містять ці жирні кислоти.

Насіння чиа

Візуально насіння виглядає дрібним і незначним. Між тим дієтологи називають їх потужним суперфудом. Насіння входить до числа кращих джерел жирних кислот рослинного походження. В одній столовій ложці насіння міститься 5 г омега-3. Крім цього, вони є джерелом клітковини, білка та кальцію. Насіння можна використовувати для приготування пудингу, додавати в смузі або посипати кашу.

Насіння льону

В одній столовій ложці меленого насіння льону міститься 2,5 г жирних кислот. Дієтологи рекомендують вживати саме мелене насіння, оскільки цілісні можуть не засвоїтися. Їх можна додавати у випічку або змішувати з йогуртом чи вівсянкою.

Волоські горіхи

Ці горіхи є одними з небагатьох, у яких жирні кислоти омега-3 містяться у великій кількості. У жмені волоських горіхів 2,5 г альфа-ліноленової кислоти. Крім цього, вони є джерелом білка, вітаміну E, клітковини та інших поживних речовин. Можете додавати їх у йогурт і салати, а також використовувати у якості перекусу. Вживання волоських горіхів є одним із найпростіших способів поповнити запаси омега-3.

Насіння конопель

У трьох столових ложках насіння конопель міститься 1 г альфа-ліноленової кислоти. Від іншого насіння воно відрізняється більш збалансованим співвідношенням кислот омега-3 та омега-6. Насіння конопель можна використовувати як повноцінне джерело білка, оскільки в них присутні всі незамінні амінокислоти. Додавайте їх у салати, смузі та тости з авокадо.

Квасоля

В одній чашці вареної квасолі міститься 0,1 г альфа-ліноленової кислоти. Вона також багата на клітковину, білок і фолієву кислоту. Незважаючи на той факт, що у квасолі набагато менше жирних кислот, ніж у наведених вище продуктах, включення її до добового раціону сприятиме задоволенню потреб організму в омега-3.

Залишити відповідь

Останні статті
09:32 23.05.2025
Літо у стилі Prada: пробуємо повторити модні образи з показу
22:50 22.05.2025
Як масштабувати текстильний бізнес: від хобі до власного бренду
14:17 22.05.2025
Батер для тіла: інтенсивне живлення шкіри з першого дотику
12:41 22.05.2025
Професійна косметика для догляду: в чому її переваги та чому вона потрібна
09:32 22.05.2025
Яка користь від солі: 5 продуктів з натрієм, які мають бути в раціоні кожного
22:40 21.05.2025
Чи варто купувати секс-іграшки онлайн: плюси та мінуси
22:31 21.05.2025
Жіночність завжди в моді: де купити стильні та елегантні сукні
09:32 21.05.2025
Як носити спідницю з паєтками в літньому сезоні 2025: 5 трендових поєднань
22:16 20.05.2025
Бета каротин і вітаміни: як підтримати імунітет і здоров’я шкіри
09:32 20.05.2025
Насіння льону в добовому раціоні: 4 основні переваги для здоров’я
09:33 19.05.2025
Що взяти в гори і як підготуватися до подорожі?
09:32 19.05.2025
Модні пастельні відтінки на літо 2025: лаванда, персик, вершкове масло
14:02 18.05.2025
Чим корисний грецький йогурт: 6 вагомих причин включити його до раціону
13:32 17.05.2025
Літо в стилі Dior: пробуємо повторити модні образи з показу
16:59 16.05.2025
Аплікаційна анестезія: Комфорт та безболісність у медичних процедурах
Всі статті