×

Ідеально для вегетаріанців: найкращі рослинні джерела омега-3

Жирні кислоти омега-3 покращують роботу мозку, зміцнюють здоров’я серця та зменшують запалення. Основним джерелом омега-3 вважається жирна риба. На жаль, вона підходить далеко не всім. Зокрема, йдеться про вегетаріанців. Редакція FashionHub вирішила розібратися, які продукти рослинного походження містять ці жирні кислоти.

Насіння чиа

Візуально насіння виглядає дрібним і незначним. Між тим дієтологи називають їх потужним суперфудом. Насіння входить до числа кращих джерел жирних кислот рослинного походження. В одній столовій ложці насіння міститься 5 г омега-3. Крім цього, вони є джерелом клітковини, білка та кальцію. Насіння можна використовувати для приготування пудингу, додавати в смузі або посипати кашу.

Насіння льону

В одній столовій ложці меленого насіння льону міститься 2,5 г жирних кислот. Дієтологи рекомендують вживати саме мелене насіння, оскільки цілісні можуть не засвоїтися. Їх можна додавати у випічку або змішувати з йогуртом чи вівсянкою.

Волоські горіхи

Ці горіхи є одними з небагатьох, у яких жирні кислоти омега-3 містяться у великій кількості. У жмені волоських горіхів 2,5 г альфа-ліноленової кислоти. Крім цього, вони є джерелом білка, вітаміну E, клітковини та інших поживних речовин. Можете додавати їх у йогурт і салати, а також використовувати у якості перекусу. Вживання волоських горіхів є одним із найпростіших способів поповнити запаси омега-3.

Насіння конопель

У трьох столових ложках насіння конопель міститься 1 г альфа-ліноленової кислоти. Від іншого насіння воно відрізняється більш збалансованим співвідношенням кислот омега-3 та омега-6. Насіння конопель можна використовувати як повноцінне джерело білка, оскільки в них присутні всі незамінні амінокислоти. Додавайте їх у салати, смузі та тости з авокадо.

Квасоля

В одній чашці вареної квасолі міститься 0,1 г альфа-ліноленової кислоти. Вона також багата на клітковину, білок і фолієву кислоту. Незважаючи на той факт, що у квасолі набагато менше жирних кислот, ніж у наведених вище продуктах, включення її до добового раціону сприятиме задоволенню потреб організму в омега-3.

Залишити відповідь

Останні статті
10:32 09.02.2025
З чим поєднувати ботфорти у весняному сезоні 2025
09:32 09.02.2025
Як чорний чай впливає на здоров’я: 5 переваг напою
14:32 08.02.2025
Які джинси будуть у тренді цієї весни: 5 найстильніших моделей
13:32 08.02.2025
5 найкращих способів розслабитися після трудового дня без смартфона в руках
10:32 07.02.2025
Головні must have весняно-літнього сезону 2025
09:32 07.02.2025
Нова «суперсила» зеленого чаю: чим він кращий за ранкову каву
10:32 06.02.2025
5 стильних та елегантних речей у стилі old money на весну
09:32 06.02.2025
Чим корисна зернова культура кіноа: 5 цілющих властивостей зерна
18:54 05.02.2025
Види плінтусів: як обрати ідеальний захисний декор?
10:32 05.02.2025
Полуничне морозиво, оливки, шоколад: «гурманські» відтінки — основний тренд нового сезону
09:32 05.02.2025
Декілька причин включити в раціон скумбрію: всі переваги жирної риби
16:28 04.02.2025
УЗД для профілактики: які обстеження рекомендують робити?
10:32 04.02.2025
Найкращі образи з «Греммі-2025»: яскрава Тейлор Свіфт та ніжна Сабріна Карпентер
09:32 04.02.2025
Що спільного між куркумою та відновленням м’язів після тренування
10:32 03.02.2025
Як вибрати сукню за способом життя
Всі статті