Після 30 років у жіночому організмі починають відбуватися зміни у метаболізмі та гормональному рівні. Для їх балансування слід включити до добового раціону певні продукти. Якщо цього не зробити, то уповільнення обміну речовин обернеться набором зайвої ваги. Редакція FashionHub вирішила з’ясувати, які продукти мають бути у раціоні кожної жінки віком 30+.
Шпинат
Листова зелень є джерелом заліза, вітамінів A та C, а також фолієвої кислоти. Завдяки високому вмісту антиоксидантів шпинат успішно бореться з окислювальним стресом та запаленням, посилює імунітет та сприяє загальному здоров’ю клітин.
Жирна риба
У жирній рибі містяться омега-3 жирні кислоти, які знижують артеріальний тиск, зменшують запалення та підтримують здоров’я серця. Крім цього, риба є джерелом вітаміну D та високоякісного білка. Вони мають вирішальне значення для підтримки м’язової маси та забезпечення здоров’я кісток.
Аґрус
Дієтологи називають аґрус суперпродуктом. У ньому багато антиоксидантів та вітаміну C. Вживання агрусу сприяє зміцненню імунітету, поліпшенню травлення та здоров’ю волосся та шкіри. Аґрус має протизапальні властивості. Крім цього, він регулює рівень цукру та підтримує здоров’я серця.
Кіноа
Кіноа є джерелом повноцінного білка, в якому містяться дев’ять незамінних амінокислот. Вони необхідні для зростання та відновлення м’язів. Крім цього, у ньому багато клітковини, заліза та магнію, які сприяють здоровому травленню, стабілізації рівня цукру та виробленню енергії.
Авокадо
Авокадо містять мононенасичені жири, що знижують рівень поганого холестерину і сприяють здоров’ю серця. Цей тропічний фрукт є джерелом вітамінів E, C та K. Вони зміцнюють імунітет, підтримують здоров’я шкіри та покращують засвоєння поживних речовин.