Поживні та смачні груші мають попит у всьому світі. Вони мають солодкий смак та ніжну текстуру. Груша по праву вважається королевою фруктів. Крім приємного смаку, вона має корисні для здоров’я властивості.
Контроль рівня цукру
Груша має низький глікемічний індекс. При цьому в ній міститься велика кількість клітковини. Груша є ідеальним вибором для діабетиків. Цей фрукт можна використовувати контролю рівня цукру. Якщо ви почнете з’їдати по п’ять груш на тиждень, ризик виникнення діабету другого типу знизиться на 23%.
Протизапальні властивості
Запалення є природною імунною реакцією, що допомагає запобігти інфекції. Хімічне запалення може обернутися раком, астмою, хворобою Альцгеймера та діабетом другого типу. У грушах містяться флавоноїдні антиоксиданти, що знижують ризик захворювань та полегшують запалення.
Поліпшення здоров’я кишечника
Як було сказано вище, у грушах багато клітковини. Вона корисна кишечнику. Ці фрукти є джерелом як розчинної, так і нерозчинної клітковини, яка збільшує обсяг випорожнень і регулює дефекацію.
Зниження ризику серцевих захворювань
Високий вміст антиоксидантів та клітковини робить груші корисними для серця. Антоціани, які містяться у цьому фрукті, захищають організм від ішемічної хвороби серця. Клітковина знижує рівень холестерину, який відіграє далеко не останню роль у розвитку серцево-судинних захворювань. Груші є джерелом калію, що допомагає тримати артеріальний тиск під контролем.
Допомога при схудненні
Якщо ви не знаєте, які продукти додати до свого раціону з метою схуднення, то можете сміливо робити вибір на користь груш. У них дуже мало калорій, але при цьому багато клітковини та води. Завдяки цьому груші забезпечують більш тривале відчуття ситості.