Великдень — світле й життєствердне свято, після якого чи не в кожному холодильнику з’являються десятки крашанок. Якщо ви не фанат варених яєць, створюйте із них салати чи закуски із нашої добірки.
Крім писанок і крашанок, радимо замовити на Пасху великодній набір з готовими шинкою, паскою, ковбаскою й авторськими намазанками.
Що приготувати з варених яєць: 5 варіантів
1. Яйця з тунцем
5 яєць розріжте надвоє, відділіть жовток в окрему миску. Додайте до жовтків 100 г консервованого тунця, 50 г плавленого або твердого натертого сиру, 30 г йогурту або майонезу, кілька крапель лимонного соку, подрібнену зелень до смаку (кріп, петрушка, зелена цибуля). Усе змішайте й акуратно викладіть у половинки яєць. Подавайте з листочками зелені, мікрогріну чи слайсами свіжих огірків.
2. Фаршировані яйця із сирною начинкою
Візьміть 100 г твердого сиру, натріть, додайте 4-5 зубчиків часнику, вичавленого через прес, 2 ст.л. майонезу та змішайте. Наповніть цією начинкою половинки 4 яєць, попередньо витягши жовтки (їх можна використати для соусів).
Також можна просто натерти варені яйця повністю, додати плавлений сир, трохи майонезу, кілька зубчиків часнику, улюблену зелень і подавати з хрумкими грінками.
3. Салат із овочами
4 яйця наріжте слайсами, додайте вимиті й також нарізані слайсами 100 г свіжих огірків та 100 г редиски, дрібно нарізану зелену цибулю (до смаку). Посоліть овочі, збризніть соком лимона, полийте оливковою олією, змішайте і подавайте.
Простий, банальний спосіб використати варені яйця? Так, але ж як це смачно і швидко!
4. Лаваш із начинкою
На 1 порційний лист лаваша (50-60 г) візьміть 2 варені яйця, наріжте їх дрібним кубиком, додайте 1 ст.л. сметани, подрібніть пучок зеленої цибулі та кропу. Начинку посоліть, поперчіть, вимішайте, викладіть на центр лаваша. Згорніть лаваш у формі трикутника чи в трубочку. Підсмажте на грилі чи сковороді з невеликою кількістю олії.
У начинку можна додати ще й підсмажені печериці та цибулю, бланшований шпинат.
5. Зелений борщ
Корисний спосіб використати варені яйця, ще й доповнити великодній стіл гарячою зупкою поміж гір м’яса, ковбаски та шинки.
Зваріть 3 нарізаних невеликими шматочками картоплини у каструлі з лавровим листом, духмяним перцем, невеликою цибулиною та морквиною.
Тоді додайте 2-3 нарізаних дрібним кубиком варених яйця, добре вимитий і подрібнений пучок свіжого щавлю (200 г). Доведіть до кипіння, дістаньте цибулю, перець, лавровий лист. Подавайте зелений борщ зі сметаною та свіжою зеленню.
На свята експериментуйте та готуйте цікаві страви. Можна самостійно зробити салат із хрону, запекти соковиту шинку, домашні ковбаски.
А якщо не встигаєте випікати паски й робити крашанки самостійно, замовляйте великодні набори й смачні страви від шефів закладів !Fest Доставки https://www.fest.delivery.