У безлактозної дієти є свої переваги та недоліки. Вона є ідеальним рішенням для людей, які страждають на непереносимість лактози. Під лактозою прийнято розуміти цукор, що міститься у молоці. При ферментації він розпадається на галактозу та глюкозу. На виході виходить молочна кислота.
Безлактозна дієта має предбачає повну відмову від продуктів з лактозою. Люди, які сидять на такій дієті, вживають мигдальне, соєве та безлактозне молоко, а також безмолочні сири. Є щонайменше 5 причин спробувати безлактозну дієту. Про них і йтиметься нижче.
Поліпшення травлення
У людей, які страждають на непереносимість лактози, на безлактозній дієті покращується травлення. Молочний цукор викликає у них гази, діарею, здуття живота та спазми шлунка. Щоб уникнути цих симптомів, достатньо виключити з раціону лактозу. Після цього процес травлення стане більш ефективним і комфортним.
Найкраще засвоєння поживних речовин
Після потрапляння лактози в організм людини, яка страждає від її непереносимості, у неї порушується травлення. Повна відмова від лактози призводить до покращення роботи травної системи. В результаті поживні речовини починають засвоюватися краще, що сприяє покращенню здоров’я загалом.
Поліпшення шкіри
Вживання молочних продуктів сприяє надмірному утворенню жиру, що може призвести до появи прищів. Результати численних досліджень доводять, що між вживанням молочних продуктів та виникненням прищів існує прямий зв’язок.
Поліпшення функцій щитовидної залози
Вживання молочних продуктів сприяє утворенню в організмі слизу. У людей з непереносимістю лактози молочний білок може посилити запальні процеси у травному тракті та щитовидній залозі. Відмова від молочних продуктів підвищить рівень енергії.
Управління вагою
У людей з непереносимістю лактози вживання молочних продуктів викликає затримку рідини і здуття живота. Це може негативно позначитися на вазі. Відмова від вживання продуктів з лактозою дозволить вам краще контролювати вагу. Люди, які сидять на безлактозній дієті, починають вживати менш калорійні рослинні альтернативи на кшталт мигдального, вівсяного чи соєвого молока. Це призводить до зниження ваги.