Багато хто розглядає яблука як перекушування. Фрукти ідеально підходять на цю роль, оскільки багаті на клітковину. Вона прискорює обмін речовин, знижує потяг до їжі та забезпечує почуття ситості. Яблука є джерелом натуральних цукрів. Завдяки повільному засвоєнню вони забезпечують організму безперервне постачання енергії. Більшість людей навіть не здогадується про те, що яблука мають ряд властивостей, які корисні для схуднення. Про них і йтиметься нижче.
Низький вміст калорій
У яблуку середнього розміру міститься 80% води. Багаті на воду продукти досить ситні. Калорійність яблука становить 95 калорій. Вживання низькокалорійних фруктів збільшує відчуття ситості, зменшує споживання калорій та знижує вагу.
Клітковина
Яблука є джерелом харчових волокон. Пектин викликає відчуття ситості, що сприяє зниженню загального споживання калорій. Клітковина уповільнює травлення їжі. Завдяки цьому людина почувається ситим при споживанні меншої кількості калорій.
Гідратація
Частка води в яблуку може досягати 86%, що сприяє зниженню ваги. Вода викликає почуття ситості. Внаслідок цього загальне споживання калорій знижується. Гідратація запобігає потягу до шкідливих закусок. Крім цього, вона забезпечує оптимальний метаболізм, що дуже важливо при схудненні.
Низький глікемічний індекс
Яблука мають низький глікемічний індекс. Він показує, як сильно збільшується рівень цукру після їди. Завдяки низькому ГІ яблука можна використовувати для контролю рівня цукру та керування вагою. Для цього достатньо підтримувати стабільний рівень цукру, не даючи йому зростати.
Прискорення метаболізму
Клітковина та натуральні цукри можуть допомогти з регулюванням метаболізму. Вони забезпечують організму постійне джерело енергії, яка необхідна спалювання калорій.
Яблука протипоказані людям з алергією та синдромом подразненого кишечника. Крім того, їх не слід вживати тим, хто не переносить фруктозу. Вживання фруктів може призвести до дискомфорту в кишечнику.