×

Топ-5 продуктів для швидкого приготування здорової вечері

Головним прийомом їжі дипломовані дієтологи називають сніданок. Тим часом вечеря не менш важлива. Саме від останнього прийому їжі залежать інтенсивність процесів відновлення, здоров’я травної системи, якість сну та ранковий апетит. У зв’язку з цим вибирати продукти для вечері слід з такою самою ретельністю, як і для сніданку.

У сучасній дієтології під здоровим вечерею прийнято розуміти поєднання багатих білком страв із овочами. Вживання перед сном протеїнів сприяє синтезу білка. У свою чергу, клітковина, яка міститься в овочах, необхідна для профілактики затримки з’їденого на вечерю в кишечнику. Нижче наведено продукти, які можна використовувати для швидкого приготування здорової вечері.

Кисломолочний сир

У 100 г кисломолочного сиру жирністю 9% міститься 1,5-3 вуглеводів та 16 г білка. Він є джерелом незамінної амінокислоти триптофана. Вона потрібна організму для вироблення серотоніну, від якого залежить якість сну.

Люди, які хочуть схуднути, часто роблять вибір на користь сиру зниженої жирності, оскільки в ньому менше калорій та більше білка. Вони не враховують, що через знижену жирність організму складніше розщеплювати казеїн. Крім цього, у такому сирі набагато менше вітамінів A, E, D. Кальцій з нього засвоюється набагато гірше.

Зелені овочі

Вживання овочів на вечерю одна із найкращих ідей. Вони мають низький глікемічний індекс. Це означає, що овочі не сприяють підвищенню рівня цукру. Крім цього, у свіжих овочах багато клітковини, яка нормалізує випорожнення та стимулює перистальтику кишечника.

Курка чи індичка

Нежирне м’ясо птиці є одним із найкращих джерел практично чистого білка. У корисності курки та індички можна не сумніватися. Тим більше, що в індичці міститься амінокислота триптофан. М’ясо птиці бажано готувати на парі, запікати, тушкувати чи варити. Від жирних соусів краще відмовитись.

Яйця

Яйця є ще одним прикладом продукту, де все збалансовано від природи. Вони є джерелом білка, жирів та вітаміну A. Калорійність одного вареного яйця становить 70 калорій. Відварити його можна за кілька хвилин. Смажити яйця на сковорідці на вечерю не варто, оскільки в маслі міститься шкідливий для організму холестерин.

Зелені листяні овочі, ріпа, редька і капуста

Калорійність 100 г листяних овочів становить 48 Ккал. Вони є джерелом 18 замінних амінокислот. Капуста здатна стати повноцінною заміною м’яса, оскільки за вмістом білка вона перевершує яловичину. Крім цього, у ній більше кальцію, ніж у молочних продуктах.

В овочах міститься індол-3 карбінол, який перешкоджає зростанню ракових клітин та підвищує активність печінкових ферментів, які відповідають за знищення токсинів. Крім цього, ця речовина нормалізує роботу кишечника.

Залишити відповідь

Останні статті
14:32 25.01.2025
Модні сорочки сезону 2025-2026: 5 найтрендовіших моделей
13:32 25.01.2025
Чи можна скинути вагу за допомогою ходьби
10:32 24.01.2025
Вибираємо оригінальну спідницю на весну: 5 небанальних моделей
09:32 24.01.2025
Яєчний салат: користь для здоров’я чи шкода?
10:32 23.01.2025
Найпопулярніші чоботи 2025 року: 5 трендових моделей
09:32 23.01.2025
5 продуктів, які багато хто помилково використовує як джерело білка
10:32 22.01.2025
Найтрендовіші спідниці сезону весна-літо 2025
09:32 22.01.2025
Протизапальний інгредієнт для смузі №1: рекомендації дієтологів
10:32 21.01.2025
Мереживо, корсети, банти: основні весільні тренди 2025
09:32 21.01.2025
Чим корисні родзинки: 5 причин включити їх до свого раціону
11:31 20.01.2025
Консультація флеболога онлайн: коли звертатися та як записатися на прийом
10:32 20.01.2025
З якими кольорами поєднувати бордовий у 2025 році
09:32 20.01.2025
Шкіра в 18 років: як зберегти її красу та уникнути проблем
10:32 19.01.2025
Наймодніші джинси 2025: 5 актуальних фасонів
09:32 19.01.2025
5 видів риби, які заслуговують на увагу через високий вміст білка
Всі статті