Пхалі – це традиційна грузинська страва, що є пастою з мелених горіхів, трав і зелені. Ця страва може бути приготовлена з різних інгредієнтів, таких як шпинат, кінза, петрушка, волоські горіхи та спеції. Пхалі подаються як гарнір або закуска і є чудовим доповненням до традиційних грузинських страв.
Рецепт грузинських пхалі
Інгредієнти:
- 2 склянки шпинату
- 1 склянка волоських горіхів
- 1 невелика цибулина
- 3 зубчики часнику
- 1 ст. ложка кінзи (можна використовувати і петрушку)
- 2 ст. ложки оливкової олії
- Сіль та перець за смаком
- Сік половини лимона
Приготування:
- Шпинат ретельно промийте і відкиньте на друшляку. Волоські горіхи обсмажте на сухій сковороді до легкого запаху і подрібніть. Цибулю та часник очистіть і дрібно наріжте. Кінзу (або петрушку) теж дрібно нарубайте.
- У блендері з’єднайте шпинат, волоські горіхи, цибулю, часник та кінзу. Додайте оливкову олію, сіль, перець та сік лимона. Збивайте, доки не вийде однорідна маса.
- Пхалі можна подавати у вигляді маленьких порцій на листі салату або як начинку для хачапурі (грузинських пиріжків).
За бажанням прикрасьте зверху дрібно нарубаними волоськими горіхами.