Салати завжди вражають своєю різноманітністю та смаковим розмаїттям. Сьогодні ми поділимося з вами чудовим рецептом салату, який не лише задовольнить вашу смакову вибагливість, а й принесе користь вашому здоров’ю. Сполучення горіхів та сиру створює вишукану симфонію смаку, яка не залишить байдужими навіть найвибагливіших гурманів.
Інгредієнти:
- 200 г суміші листових салатів
- 100 г горіхів (горіхи волоські, горіхи грецькі або горіхи кедрові)
- 150 г твердого сиру (пармезан, чеддер або гауда)
- 1 яблуко
- 1/2 склянки клюкви (можна взяти свіжу або сушену)
- 3 ст. ложки оливкової олії
- 2 ст. ложки бальзамічного оцту
- Сіль і перець за смаком
Покрокове приготування:
- Вимийте салат, натріть сир на тертці.
- Горіхи підсмажте на сухій сковороді до золотистого кольору.
- Яблуко очистіть від шкірки і наріжте на тонкі соломинки.
- Змішайте оливкову олію та бальзамічний оцет в мисці.
- Додайте сіль та перець за смаком, добре перемішайте.
- Розкладіть листовий салат на тарілці чи в глибокій мисці.
- Покладіть сир, горіхи, клюкву та соломинки яблука.
- Полийте соусом.
Подавайте салат прохолодженим, прикрашений за бажанням зеленою цибулею.