Панна котта – це італійський десерт, який завоював популярність завдяки своїй неймовірній ніжності та простоті приготування. Цей кремовий десерт став справжнім хітом завдяки своїй гладкості та неповторному смаку. Ми розглянемо простий рецепт, який дозволить вам насолоджуватися цими вишуканими ласощами в затишку свого будинку.
Інгредієнти:
- 2 склянки вершків (бажано з високим вмістом жиру)
- 1/2 склянки цукру
- 1 ванільна паличка (або 1 ч. ложка ванільного цукру)
- 1 ст. ложка желатину
- 2 ст. ложки холодної води
Приготування:
- Почнемо із приготування желатину. Розведіть 2 ст. ложки холодної води в мисці та насипте желатин. Дайте йому трохи постояти, щоб набух. Це триватиме приблизно 5 хвилин.
- У сковороді змішайте вершки та цукор. Розріжте ванільну паличку вздовж і вийміть насіння. Додайте насіння ванілі до вершків. Якщо у вас немає ванільної палички, використовуйте ванільний цукор. Розігрійте вершки на середньому вогні до появи дрібних бульбашок по краях, але не доводьте до кипіння.
- Після того як желатин набух, додайте його в підігріті вершки. Перемішуйте вершки до повного розчинення желатину. Переконайтеся, що не залишилося грудочок.
- Відкиньте суміш вершків та желатину у форми для панна котти. Можна використати креманки, стаканчики. Поставте форми в холодильник щонайменше на 4 години або краще на всю ніч і дайте панна котті застигнути.
Перед подачею можна прикрасити панна котту свіжими ягодами, м’ятою або посипати цукром.