Запіканка – одна з найулюбленіших страв багатьох. Вона буде чудовим варіантом десерту і сподобається як дітям, так і дорослим. Але щоб страва вийшла ніжнішою, ми пропонуємо приготувати її без додавання борошна.
Інгредієнти:
- Сир – 500 г
- Яйце – 2 шт.
- Цукор – за смаком
- Ванільний цукор – 1 ч. ложка
- Сіль – 1/4 ч. ложки
- Розпушувач тіста (сода) – 1 ч. ложка
- Сметана – 2-3 ст. ложки
- Фрукти або ягоди (за бажанням)
- Олія для змащування форми
Покрокове приготування:
- Попередньо розігрійте духовку до 180 градусів за Цельсієм.
- У глибокій мисці об’єднайте сир, яйця, цукор, ванільний цукор та сіль. Добре перемішайте всі інгредієнти до однорідної маси.
- Додайте розпушувач тіста (соду) і знову перемішайте.
- Поступово додавайте сметану, продовжуючи перемішувати, доки не вийде густе тісто.
- Підготуйте форму для запікання, змастіть її олією.
- Перекладіть тісто у форму та розрівняйте його ложкою.
- За бажання додайте свіжі фрукти або ягоди зверху.
- Запікайте в заздалегідь розігрітій духовці при 180 градусах Цельсія протягом 25-30 хвилин або до золотистої кірки.
- Вийміть із духовки, дайте трохи охолонути, наріжте порції та подавайте.
Запіканку можна доповнити згущеним молоком або варенням.