Спеції та трави здатні не лише надати вашим стравам смаку та аромату, але й бути корисними для здоров’я. Існує щонайменше чотири спеції, які сприяють скиданню ваги, полегшують травлення та покращують здоров’я кишечника. Мало хто знає, що в традиційній медицині багато спецій використовувалися протягом століть завдяки своїм протизапальним та травним властивостям.
Імбир
В імбирі міститься біологічно активна сполука гінгерол, яка має дуже потужні протизапальні властивості. Вживання імбиру полегшує симптоми здуття живота та травного дискомфорту. Ця спеція має природні спазмолітичні властивості. Вона допомагає привести м’язи ШКТ у розслаблений стан.
Куркума
Завдяки протимікробним властивостям куркума забезпечує підтримку здорового балансу кишкових бактерій. Для здоров’я травної системи вирішальне значення має збалансований мікробіом. Він запобігає утворенню газів та здуттю живота. Поряд із цим, куркума покращує обмін речовин. Ця спеція змушує організм спалювати калорії ефективніше. Підвищений метаболізм сприяє зниженню ваги.
Кориця
Кориця сприяє стабілізації рівня цукру шляхом покращення чутливості до інсуліну. Завдяки стабільному рівню цукру тяга до їжі зменшується, що унеможливлює переїдання. З корицею контролювати вагу набагато простіше. Ця спеція здатна підтримати ваші зусилля для схуднення.
По суті, кориця є протизапальним засобом. Стабільний рівень цукру в крові виключає можливість інсулінових сплесків, які можуть призвести до утворення жиру у районі живота. Шляхом стимулювання шлункових соків спеція допомагає травленню.
Часник
Часник має протизапальні властивості. Завдяки цьому він зменшує запалення у шлунково-кишковому тракті. Часник полегшує травлення та забезпечує кишечнику здорову мікрофлору. Крім цього, він прискорює обмін речовин, що сприяє більш ефективному скиданню ваги.