×

5 незвичайних гарнірів, які урізноманітнять повсякденне меню

Ваше щоденне харчування може стати справжньою пригодою для смакових рецепторів, якщо ви дозволите собі експериментувати зі смаками та складовими страв. Одним із способів зробити ваші обіди та вечері більш цікавими є додавання незвичайних гарнірів, які не лише додають новий смак, але й виглядають як справжній шедевр.

Карамелізована морква з тим’яном

Інгредієнти:

  • Морква (500 г)
  • Мед (2 ст. ложки)
  • Тим’ян (1 ч. ложка)
  • Сіль та перець за смаком

Спосіб приготування:

Наріжте моркву тонкими колечками і обсмажте на середньому вогні до золотистої карамелізації. Додайте мед, тим’ян, сіль та перець. Тушкуйте, поки морква не стане м’якою та готовою до подачі.

Помідори з базиліком

Інгредієнти:

  • Помідори чері (300 г)
  • Свіжий базилік (1/2 склянки)
  • Бальзамічний оцет (2 ст. ложки)
  • Оливкова олія (1 ст. ложка)
  • Сіль та перець за смаком

Спосіб приготування:

Розріжте помідори пополам, додайте свіжий базилік, бальзамічний оцет, оливкову олію, сіль та перець. Дайте гарніру настоятися протягом 15-20 хвилин перед подачею.

Полента з пармезаном

Інгредієнти:

  • Полента (кукурудзяне борошно) (1 склянка)
  • Пармезан (1/2 склянки, тертий)
  • Свіжий розмарин (1 ст. ложка, дрібно нарізаний)
  • Масло (2 ст. ложки)
  • Сіль та перець за смаком

Спосіб приготування:

Варіть поленту за інструкцією на упаковці. Коли вона буде готова, додайте пармезан, розмарин, масло, сіль та перець. Залиште під кришкою протягом 5 хвилин, доки сир повністю не розтане, і перемішайте.

Рис з шафраном

Інгредієнти:

  • Рис басматі (1 склянка)
  • Броколі, кольрабі, цвітна капуста (200 г)
  • Шафран (1/2 ч. ложки, розчинений в гарячій воді)
  • Горіхи (горіхи кеш’ю чи мигдаль – 1/2 склянки, підсмажені)
  • Сіль та перець за смаком

Спосіб приготування:

Спочатку відваріть рис. Потім додайте зелень та цвітну капусту, розчинений шафран і підсмажені горіхи. Перемішайте та готуйте на маленькому вогні протягом 5-7 хвилин.

Груші з портвейном та розмарином

Інгредієнти:

  • Груші (4 шт)
  • Портвейн (1/2 склянки)
  • Цукор (1/4 склянки)
  • Свіжий розмарин (1 гілка)
  • Чорний перець (1/2 ч. ложки)

Спосіб приготування:

Груші очистіть від шкірки та наріжте на частини. У каструлю додайте портвейн, цукор, розмарин та чорний перець. Додайте груші та тушкуйте на маленькому вогні до м’якості та насиченості смаку.

Залишити відповідь

Останні статті
11:34 21.04.2024
Лікувальний відпочинок у Карпатах в «Ізки»
10:33 21.04.2024
Їсти і не гладшати: 6 продуктів для щоденного вживання без набору ваги
09:33 21.04.2024
Весняний колорблок: найстильніші поєднання кольорів 2024 року
10:32 20.04.2024
Здоровий початок дня: прості ранкові процедури, що допомагають схуднути
09:33 20.04.2024
Як носити сукню з кросівками у 2024 році: 5 модних образів знаменитостей
11:58 19.04.2024
Що робить волейбольні кросівки Asics унікальними
10:33 19.04.2024
Сидяча робота: ТОП-5 простих вправ для позбавлення від болю в спині
09:33 19.04.2024
Червоні штани знову в тренді: модні образи з фото
17:49 18.04.2024
ШКІРЯНІ СУМКИ ЖІНОЧІ: ЯК ПОЄДНУВАТИ З ОДЯГОМ У ПОВСЯКДЕННОМУ ЖИТТІ?
17:40 18.04.2024
Як вибрати косметику для волосся?
17:29 18.04.2024
Спастичність після ушкоджень спинного мозку: виклики та рішення
10:33 18.04.2024
Дієта MIND: продукти, за допомогою яких можна стати розумнішим
09:33 18.04.2024
Спідниці з рюшами на літо 2024: ТОП-3 найактуальніших моделей
17:10 17.04.2024
Жіноче взуття: історія розвитку та вдосконалення
11:00 17.04.2024
Murmurua: Піднімаємо Інтимність на Новий Рівень
Всі статті