×

5 незвичайних гарнірів, які урізноманітнять повсякденне меню

Ваше щоденне харчування може стати справжньою пригодою для смакових рецепторів, якщо ви дозволите собі експериментувати зі смаками та складовими страв. Одним із способів зробити ваші обіди та вечері більш цікавими є додавання незвичайних гарнірів, які не лише додають новий смак, але й виглядають як справжній шедевр.

Карамелізована морква з тим’яном

Інгредієнти:

  • Морква (500 г)
  • Мед (2 ст. ложки)
  • Тим’ян (1 ч. ложка)
  • Сіль та перець за смаком

Спосіб приготування:

Наріжте моркву тонкими колечками і обсмажте на середньому вогні до золотистої карамелізації. Додайте мед, тим’ян, сіль та перець. Тушкуйте, поки морква не стане м’якою та готовою до подачі.

Помідори з базиліком

Інгредієнти:

  • Помідори чері (300 г)
  • Свіжий базилік (1/2 склянки)
  • Бальзамічний оцет (2 ст. ложки)
  • Оливкова олія (1 ст. ложка)
  • Сіль та перець за смаком

Спосіб приготування:

Розріжте помідори пополам, додайте свіжий базилік, бальзамічний оцет, оливкову олію, сіль та перець. Дайте гарніру настоятися протягом 15-20 хвилин перед подачею.

Полента з пармезаном

Інгредієнти:

  • Полента (кукурудзяне борошно) (1 склянка)
  • Пармезан (1/2 склянки, тертий)
  • Свіжий розмарин (1 ст. ложка, дрібно нарізаний)
  • Масло (2 ст. ложки)
  • Сіль та перець за смаком

Спосіб приготування:

Варіть поленту за інструкцією на упаковці. Коли вона буде готова, додайте пармезан, розмарин, масло, сіль та перець. Залиште під кришкою протягом 5 хвилин, доки сир повністю не розтане, і перемішайте.

Рис з шафраном

Інгредієнти:

  • Рис басматі (1 склянка)
  • Броколі, кольрабі, цвітна капуста (200 г)
  • Шафран (1/2 ч. ложки, розчинений в гарячій воді)
  • Горіхи (горіхи кеш’ю чи мигдаль – 1/2 склянки, підсмажені)
  • Сіль та перець за смаком

Спосіб приготування:

Спочатку відваріть рис. Потім додайте зелень та цвітну капусту, розчинений шафран і підсмажені горіхи. Перемішайте та готуйте на маленькому вогні протягом 5-7 хвилин.

Груші з портвейном та розмарином

Інгредієнти:

  • Груші (4 шт)
  • Портвейн (1/2 склянки)
  • Цукор (1/4 склянки)
  • Свіжий розмарин (1 гілка)
  • Чорний перець (1/2 ч. ложки)

Спосіб приготування:

Груші очистіть від шкірки та наріжте на частини. У каструлю додайте портвейн, цукор, розмарин та чорний перець. Додайте груші та тушкуйте на маленькому вогні до м’якості та насиченості смаку.

Залишити відповідь

Останні статті
10:32 27.07.2024
Худнути під час ходьби: 5 рекомендацій щодо спалювання калорій під час прогулянки
09:32 27.07.2024
Наймодніші спідниці 2024 року: рейтинг з фото
17:33 26.07.2024
Чим відрізняється професійна косметика для волосся від звичайної
16:39 26.07.2024
Як правильно вибрати ортопедичні устілки для звичайного взуття?
10:32 26.07.2024
Найтрендовіші моделі чорних суконь 2024: фасони, фото
09:32 26.07.2024
Нарощування вій може бути пов’язане із серйозними ризиками
18:57 25.07.2024
Жіночі детективи: Як письменниці переосмислюють жанр за допомогою жіночих персонажів
10:32 25.07.2024
Як схуднути назавжди: прості прийоми підтримки ваги у формі
09:32 25.07.2024
Літо у стилі Jil Sander: пробуємо повторити стильні образи з показу
10:32 24.07.2024
5 шкідливих звичок, через які ми виглядаємо старшими за свій вік
09:32 24.07.2024
Джинси та футболка: стильні поєднання 2024/2025
18:39 23.07.2024
Туфлі для танців High Heels: краса та практичність
17:05 23.07.2024
Чи потрібні дітям сонячні окуляри?
10:32 23.07.2024
Часто прокидаєтеся серед ночі? Можливі причини цього явища
09:32 23.07.2024
Літо у стилі Schiaparelli: пробуємо повторити стильні образи з показу
Всі статті