Ваше щоденне харчування може стати справжньою пригодою для смакових рецепторів, якщо ви дозволите собі експериментувати зі смаками та складовими страв. Одним із способів зробити ваші обіди та вечері більш цікавими є додавання незвичайних гарнірів, які не лише додають новий смак, але й виглядають як справжній шедевр.
Карамелізована морква з тим’яном
Інгредієнти:
- Морква (500 г)
- Мед (2 ст. ложки)
- Тим’ян (1 ч. ложка)
- Сіль та перець за смаком
Спосіб приготування:
Наріжте моркву тонкими колечками і обсмажте на середньому вогні до золотистої карамелізації. Додайте мед, тим’ян, сіль та перець. Тушкуйте, поки морква не стане м’якою та готовою до подачі.
Помідори з базиліком
Інгредієнти:
- Помідори чері (300 г)
- Свіжий базилік (1/2 склянки)
- Бальзамічний оцет (2 ст. ложки)
- Оливкова олія (1 ст. ложка)
- Сіль та перець за смаком
Спосіб приготування:
Розріжте помідори пополам, додайте свіжий базилік, бальзамічний оцет, оливкову олію, сіль та перець. Дайте гарніру настоятися протягом 15-20 хвилин перед подачею.
Полента з пармезаном
Інгредієнти:
- Полента (кукурудзяне борошно) (1 склянка)
- Пармезан (1/2 склянки, тертий)
- Свіжий розмарин (1 ст. ложка, дрібно нарізаний)
- Масло (2 ст. ложки)
- Сіль та перець за смаком
Спосіб приготування:
Варіть поленту за інструкцією на упаковці. Коли вона буде готова, додайте пармезан, розмарин, масло, сіль та перець. Залиште під кришкою протягом 5 хвилин, доки сир повністю не розтане, і перемішайте.
Рис з шафраном
Інгредієнти:
- Рис басматі (1 склянка)
- Броколі, кольрабі, цвітна капуста (200 г)
- Шафран (1/2 ч. ложки, розчинений в гарячій воді)
- Горіхи (горіхи кеш’ю чи мигдаль – 1/2 склянки, підсмажені)
- Сіль та перець за смаком
Спосіб приготування:
Спочатку відваріть рис. Потім додайте зелень та цвітну капусту, розчинений шафран і підсмажені горіхи. Перемішайте та готуйте на маленькому вогні протягом 5-7 хвилин.
Груші з портвейном та розмарином
Інгредієнти:
- Груші (4 шт)
- Портвейн (1/2 склянки)
- Цукор (1/4 склянки)
- Свіжий розмарин (1 гілка)
- Чорний перець (1/2 ч. ложки)
Спосіб приготування:
Груші очистіть від шкірки та наріжте на частини. У каструлю додайте портвейн, цукор, розмарин та чорний перець. Додайте груші та тушкуйте на маленькому вогні до м’якості та насиченості смаку.