×

5 незвичайних гарнірів, які урізноманітнять повсякденне меню

Ваше щоденне харчування може стати справжньою пригодою для смакових рецепторів, якщо ви дозволите собі експериментувати зі смаками та складовими страв. Одним із способів зробити ваші обіди та вечері більш цікавими є додавання незвичайних гарнірів, які не лише додають новий смак, але й виглядають як справжній шедевр.

Карамелізована морква з тим’яном

Інгредієнти:

  • Морква (500 г)
  • Мед (2 ст. ложки)
  • Тим’ян (1 ч. ложка)
  • Сіль та перець за смаком

Спосіб приготування:

Наріжте моркву тонкими колечками і обсмажте на середньому вогні до золотистої карамелізації. Додайте мед, тим’ян, сіль та перець. Тушкуйте, поки морква не стане м’якою та готовою до подачі.

Помідори з базиліком

Інгредієнти:

  • Помідори чері (300 г)
  • Свіжий базилік (1/2 склянки)
  • Бальзамічний оцет (2 ст. ложки)
  • Оливкова олія (1 ст. ложка)
  • Сіль та перець за смаком

Спосіб приготування:

Розріжте помідори пополам, додайте свіжий базилік, бальзамічний оцет, оливкову олію, сіль та перець. Дайте гарніру настоятися протягом 15-20 хвилин перед подачею.

Полента з пармезаном

Інгредієнти:

  • Полента (кукурудзяне борошно) (1 склянка)
  • Пармезан (1/2 склянки, тертий)
  • Свіжий розмарин (1 ст. ложка, дрібно нарізаний)
  • Масло (2 ст. ложки)
  • Сіль та перець за смаком

Спосіб приготування:

Варіть поленту за інструкцією на упаковці. Коли вона буде готова, додайте пармезан, розмарин, масло, сіль та перець. Залиште під кришкою протягом 5 хвилин, доки сир повністю не розтане, і перемішайте.

Рис з шафраном

Інгредієнти:

  • Рис басматі (1 склянка)
  • Броколі, кольрабі, цвітна капуста (200 г)
  • Шафран (1/2 ч. ложки, розчинений в гарячій воді)
  • Горіхи (горіхи кеш’ю чи мигдаль – 1/2 склянки, підсмажені)
  • Сіль та перець за смаком

Спосіб приготування:

Спочатку відваріть рис. Потім додайте зелень та цвітну капусту, розчинений шафран і підсмажені горіхи. Перемішайте та готуйте на маленькому вогні протягом 5-7 хвилин.

Груші з портвейном та розмарином

Інгредієнти:

  • Груші (4 шт)
  • Портвейн (1/2 склянки)
  • Цукор (1/4 склянки)
  • Свіжий розмарин (1 гілка)
  • Чорний перець (1/2 ч. ложки)

Спосіб приготування:

Груші очистіть від шкірки та наріжте на частини. У каструлю додайте портвейн, цукор, розмарин та чорний перець. Додайте груші та тушкуйте на маленькому вогні до м’якості та насиченості смаку.

Залишити відповідь

Останні статті
09:33 19.05.2025
Що взяти в гори і як підготуватися до подорожі?
09:32 19.05.2025
Модні пастельні відтінки на літо 2025: лаванда, персик, вершкове масло
14:02 18.05.2025
Чим корисний грецький йогурт: 6 вагомих причин включити його до раціону
13:32 17.05.2025
Літо в стилі Dior: пробуємо повторити модні образи з показу
16:59 16.05.2025
Аплікаційна анестезія: Комфорт та безболісність у медичних процедурах
14:03 16.05.2025
Обручки та каблучки з діамантами: як правильно обрати?
12:42 15.05.2025
Футболка чоловіча: базова річ, яку варто мати кожному
09:32 14.05.2025
Які горіхи можна використовувати як джерело білка
08:31 14.05.2025
Види жіночих бюстгальтерів та що про них потрібно знати
22:41 13.05.2025
Купівля брекетів Online
09:32 13.05.2025
З чим комбінувати сукню з квітковим принтом влітку 2025
14:31 12.05.2025
Рентгенозахисні двері для медичних закладів: надійність, якість і безпека
09:32 12.05.2025
Що їсти, щоб живіт був плоским: 10 найкращих продуктів
09:32 11.05.2025
Літо в стилі Balenciaga: пробуємо повторити стильні образи з показу
09:32 10.05.2025
Какие консервы идеально подходят для средиземноморской диеты
Всі статті