×

5 незвичайних гарнірів, які урізноманітнять повсякденне меню

Ваше щоденне харчування може стати справжньою пригодою для смакових рецепторів, якщо ви дозволите собі експериментувати зі смаками та складовими страв. Одним із способів зробити ваші обіди та вечері більш цікавими є додавання незвичайних гарнірів, які не лише додають новий смак, але й виглядають як справжній шедевр.

Карамелізована морква з тим’яном

Інгредієнти:

  • Морква (500 г)
  • Мед (2 ст. ложки)
  • Тим’ян (1 ч. ложка)
  • Сіль та перець за смаком

Спосіб приготування:

Наріжте моркву тонкими колечками і обсмажте на середньому вогні до золотистої карамелізації. Додайте мед, тим’ян, сіль та перець. Тушкуйте, поки морква не стане м’якою та готовою до подачі.

Помідори з базиліком

Інгредієнти:

  • Помідори чері (300 г)
  • Свіжий базилік (1/2 склянки)
  • Бальзамічний оцет (2 ст. ложки)
  • Оливкова олія (1 ст. ложка)
  • Сіль та перець за смаком

Спосіб приготування:

Розріжте помідори пополам, додайте свіжий базилік, бальзамічний оцет, оливкову олію, сіль та перець. Дайте гарніру настоятися протягом 15-20 хвилин перед подачею.

Полента з пармезаном

Інгредієнти:

  • Полента (кукурудзяне борошно) (1 склянка)
  • Пармезан (1/2 склянки, тертий)
  • Свіжий розмарин (1 ст. ложка, дрібно нарізаний)
  • Масло (2 ст. ложки)
  • Сіль та перець за смаком

Спосіб приготування:

Варіть поленту за інструкцією на упаковці. Коли вона буде готова, додайте пармезан, розмарин, масло, сіль та перець. Залиште під кришкою протягом 5 хвилин, доки сир повністю не розтане, і перемішайте.

Рис з шафраном

Інгредієнти:

  • Рис басматі (1 склянка)
  • Броколі, кольрабі, цвітна капуста (200 г)
  • Шафран (1/2 ч. ложки, розчинений в гарячій воді)
  • Горіхи (горіхи кеш’ю чи мигдаль – 1/2 склянки, підсмажені)
  • Сіль та перець за смаком

Спосіб приготування:

Спочатку відваріть рис. Потім додайте зелень та цвітну капусту, розчинений шафран і підсмажені горіхи. Перемішайте та готуйте на маленькому вогні протягом 5-7 хвилин.

Груші з портвейном та розмарином

Інгредієнти:

  • Груші (4 шт)
  • Портвейн (1/2 склянки)
  • Цукор (1/4 склянки)
  • Свіжий розмарин (1 гілка)
  • Чорний перець (1/2 ч. ложки)

Спосіб приготування:

Груші очистіть від шкірки та наріжте на частини. У каструлю додайте портвейн, цукор, розмарин та чорний перець. Додайте груші та тушкуйте на маленькому вогні до м’якості та насиченості смаку.

Залишити відповідь

Останні статті
10:32 26.01.2025
Апсайклінг та мінімалізм: найнезвичайніші бренди з копенгагенського Тижня моди
09:32 26.01.2025
Топ-5 доступних продукту для заспокоєння нервів
14:32 25.01.2025
Модні сорочки сезону 2025-2026: 5 найтрендовіших моделей
13:32 25.01.2025
Чи можна скинути вагу за допомогою ходьби
10:32 24.01.2025
Вибираємо оригінальну спідницю на весну: 5 небанальних моделей
09:32 24.01.2025
Яєчний салат: користь для здоров’я чи шкода?
10:32 23.01.2025
Найпопулярніші чоботи 2025 року: 5 трендових моделей
09:32 23.01.2025
5 продуктів, які багато хто помилково використовує як джерело білка
10:32 22.01.2025
Найтрендовіші спідниці сезону весна-літо 2025
09:32 22.01.2025
Протизапальний інгредієнт для смузі №1: рекомендації дієтологів
10:32 21.01.2025
Мереживо, корсети, банти: основні весільні тренди 2025
09:32 21.01.2025
Чим корисні родзинки: 5 причин включити їх до свого раціону
11:31 20.01.2025
Консультація флеболога онлайн: коли звертатися та як записатися на прийом
10:32 20.01.2025
З якими кольорами поєднувати бордовий у 2025 році
09:32 20.01.2025
Шкіра в 18 років: як зберегти її красу та уникнути проблем
Всі статті