×

5 незвичайних гарнірів, які урізноманітнять повсякденне меню

Ваше щоденне харчування може стати справжньою пригодою для смакових рецепторів, якщо ви дозволите собі експериментувати зі смаками та складовими страв. Одним із способів зробити ваші обіди та вечері більш цікавими є додавання незвичайних гарнірів, які не лише додають новий смак, але й виглядають як справжній шедевр.

Карамелізована морква з тим’яном

Інгредієнти:

  • Морква (500 г)
  • Мед (2 ст. ложки)
  • Тим’ян (1 ч. ложка)
  • Сіль та перець за смаком

Спосіб приготування:

Наріжте моркву тонкими колечками і обсмажте на середньому вогні до золотистої карамелізації. Додайте мед, тим’ян, сіль та перець. Тушкуйте, поки морква не стане м’якою та готовою до подачі.

Помідори з базиліком

Інгредієнти:

  • Помідори чері (300 г)
  • Свіжий базилік (1/2 склянки)
  • Бальзамічний оцет (2 ст. ложки)
  • Оливкова олія (1 ст. ложка)
  • Сіль та перець за смаком

Спосіб приготування:

Розріжте помідори пополам, додайте свіжий базилік, бальзамічний оцет, оливкову олію, сіль та перець. Дайте гарніру настоятися протягом 15-20 хвилин перед подачею.

Полента з пармезаном

Інгредієнти:

  • Полента (кукурудзяне борошно) (1 склянка)
  • Пармезан (1/2 склянки, тертий)
  • Свіжий розмарин (1 ст. ложка, дрібно нарізаний)
  • Масло (2 ст. ложки)
  • Сіль та перець за смаком

Спосіб приготування:

Варіть поленту за інструкцією на упаковці. Коли вона буде готова, додайте пармезан, розмарин, масло, сіль та перець. Залиште під кришкою протягом 5 хвилин, доки сир повністю не розтане, і перемішайте.

Рис з шафраном

Інгредієнти:

  • Рис басматі (1 склянка)
  • Броколі, кольрабі, цвітна капуста (200 г)
  • Шафран (1/2 ч. ложки, розчинений в гарячій воді)
  • Горіхи (горіхи кеш’ю чи мигдаль – 1/2 склянки, підсмажені)
  • Сіль та перець за смаком

Спосіб приготування:

Спочатку відваріть рис. Потім додайте зелень та цвітну капусту, розчинений шафран і підсмажені горіхи. Перемішайте та готуйте на маленькому вогні протягом 5-7 хвилин.

Груші з портвейном та розмарином

Інгредієнти:

  • Груші (4 шт)
  • Портвейн (1/2 склянки)
  • Цукор (1/4 склянки)
  • Свіжий розмарин (1 гілка)
  • Чорний перець (1/2 ч. ложки)

Спосіб приготування:

Груші очистіть від шкірки та наріжте на частини. У каструлю додайте портвейн, цукор, розмарин та чорний перець. Додайте груші та тушкуйте на маленькому вогні до м’якості та насиченості смаку.

Залишити відповідь

Останні статті
10:32 20.05.2024
6 ознак, що настав час записатися на прийом до психолога
09:31 20.05.2024
Найкращі вбрання знаменитостей на 77-му Канському кінофестивалі
16:34 19.05.2024
Pinko: вбрання, що підкреслює вашу ідентичність
10:32 19.05.2024
4 звички, які сприяють продовженню життя на 5 років
09:32 19.05.2024
Топ-5 стильних сорочок на літо 2024 року: фасони, фото
10:32 18.05.2024
4 вуглеводи, що прискорюють метаболізм і допомагають схуднути
09:32 18.05.2024
Модні джинси карго в літньому сезоні 2024: поєднання, фото
14:56 17.05.2024
Що можна подарувати дружині на Новий рік: топові ідеї
10:32 17.05.2024
Топ-6 корисного для організму насіння, яке слід їсти цього літа
09:32 17.05.2024
Актуальні моделі жіночих літніх штанів на літо: моделі, фото
08:43 17.05.2024
Інтер’єрні лайфхаки з використанням шпалер: як зробити кімнату більш просторою
11:06 16.05.2024
Чиста та якісна вода – чому важливо її вживати
10:32 16.05.2024
7 продуктів, відмова від яких дозволить вам схуднути до літа
09:30 16.05.2024
Популярні тканини для літнього одягу у 2024 році: тренди, фото
10:59 15.05.2024
Як спалювати більше калорій: 7 простих способів швидкого схуднення
Всі статті