×

5 незвичайних гарнірів, які урізноманітнять повсякденне меню

Ваше щоденне харчування може стати справжньою пригодою для смакових рецепторів, якщо ви дозволите собі експериментувати зі смаками та складовими страв. Одним із способів зробити ваші обіди та вечері більш цікавими є додавання незвичайних гарнірів, які не лише додають новий смак, але й виглядають як справжній шедевр.

Карамелізована морква з тим’яном

Інгредієнти:

  • Морква (500 г)
  • Мед (2 ст. ложки)
  • Тим’ян (1 ч. ложка)
  • Сіль та перець за смаком

Спосіб приготування:

Наріжте моркву тонкими колечками і обсмажте на середньому вогні до золотистої карамелізації. Додайте мед, тим’ян, сіль та перець. Тушкуйте, поки морква не стане м’якою та готовою до подачі.

Помідори з базиліком

Інгредієнти:

  • Помідори чері (300 г)
  • Свіжий базилік (1/2 склянки)
  • Бальзамічний оцет (2 ст. ложки)
  • Оливкова олія (1 ст. ложка)
  • Сіль та перець за смаком

Спосіб приготування:

Розріжте помідори пополам, додайте свіжий базилік, бальзамічний оцет, оливкову олію, сіль та перець. Дайте гарніру настоятися протягом 15-20 хвилин перед подачею.

Полента з пармезаном

Інгредієнти:

  • Полента (кукурудзяне борошно) (1 склянка)
  • Пармезан (1/2 склянки, тертий)
  • Свіжий розмарин (1 ст. ложка, дрібно нарізаний)
  • Масло (2 ст. ложки)
  • Сіль та перець за смаком

Спосіб приготування:

Варіть поленту за інструкцією на упаковці. Коли вона буде готова, додайте пармезан, розмарин, масло, сіль та перець. Залиште під кришкою протягом 5 хвилин, доки сир повністю не розтане, і перемішайте.

Рис з шафраном

Інгредієнти:

  • Рис басматі (1 склянка)
  • Броколі, кольрабі, цвітна капуста (200 г)
  • Шафран (1/2 ч. ложки, розчинений в гарячій воді)
  • Горіхи (горіхи кеш’ю чи мигдаль – 1/2 склянки, підсмажені)
  • Сіль та перець за смаком

Спосіб приготування:

Спочатку відваріть рис. Потім додайте зелень та цвітну капусту, розчинений шафран і підсмажені горіхи. Перемішайте та готуйте на маленькому вогні протягом 5-7 хвилин.

Груші з портвейном та розмарином

Інгредієнти:

  • Груші (4 шт)
  • Портвейн (1/2 склянки)
  • Цукор (1/4 склянки)
  • Свіжий розмарин (1 гілка)
  • Чорний перець (1/2 ч. ложки)

Спосіб приготування:

Груші очистіть від шкірки та наріжте на частини. У каструлю додайте портвейн, цукор, розмарин та чорний перець. Додайте груші та тушкуйте на маленькому вогні до м’якості та насиченості смаку.

Залишити відповідь

Останні статті
13:47 20.09.2024
Грибок на ногах – чому виникає та як його лікувати
10:32 20.09.2024
Осінь у стилі Mugler: пробуємо повторити стильні образи з показу
09:32 20.09.2024
Цю помилку роблять багато хто: як правильно пити каву вранці і не набирати вагу
17:24 19.09.2024
Грація: Символ жіночої витонченості та комфорту
10:32 19.09.2024
Стьобаний одяг — найефектніший тренд осені 2024
09:32 19.09.2024
6 найпоширеніших помилок, які допускаються під час миття голови
18:47 18.09.2024
Вистави в театрі ім. Івана Франка: як відвідати прем’єру та де купити білети
10:32 18.09.2024
Осінь у стилі Jil Sander: пробуємо повторити стильні образи з показу
09:32 18.09.2024
Унікальна дієта із двох продуктів від Вануси Фрейтас
16:44 17.09.2024
Значення та роль очисних споруд у сучасному світі
10:33 17.09.2024
Підготовка до НМТ з англійської: особливості, як покращити рівень знать
10:32 17.09.2024
Замша — головний матеріал осіннього сезону 2024
09:32 17.09.2024
Для фігури та здоров’я: корисні властивості яблук для ефективного схуднення
10:32 16.09.2024
Офісна сирена: 5 незвичайних способів стилізації краватки
09:32 16.09.2024
5 найкращих продуктів для корисного сніданку, крім вівсяної каші
Всі статті