×

7 продуктів, у яких пробіотиків більше, ніж у йогурті

Мисо

Одну з ключових ролей у здоров’ї організму грає кишковий мікробіом. Він сприяє зміцненню імунітету, покращує травлення та роботу мозку, а також допомагає у профілактиці хронічних захворювань. Підтримати здоров’я кишечника можна кількома способами. Найпростішим із них є вживання продуктів, багатих на пробіотики та клітковину. Редакція FashionHub пропонує обговорити продукти, в яких більше пробіотиків, ніж у йогурті.

Кімчі

Ферментовані овочі можуть стати чудовим пробіотичним доповненням до збалансованого раціону. Крім пробіотиків, у кімчі містяться антиоксиданти, вітаміни C та А, а також інші поживні речовини. Пікантна корейська закуска корисна здоров’ю очей і кишечника. Крім того, вона зміцнює імунну систему.

Комбуча

Кількість корисних мікроорганізмів у комбучі залежить від способу приготування та зберігання. Цей напій багатий на рослинні сполуки та протизапальні антиоксиданти.

Місо

Ферментована паста виготовляється із сої. Вона є частиною японської національної кухні. Місо має яскравий і насичений смак. Крім пробіотиків, у ній містяться цинк та марганець. Місо сприяє зміцненню імунітету, зубів та кісток.

Кисломолочний сир

Сир багатий пробіотиками, фосфором, кальцієм та вітамінами групи B. Вони беруть участь в енергетичному обміні в організмі та підтримують здоров’я кісток. У 1/2 склянки сиру міститься 12 г білка.

Кефір

Корисність кефіру важко переоцінити. Він має протизапальні властивості, знижує рівень «поганого» холестерину, підтримує обмін речовин та здоров’я кісток.

Квашена капуста

Квашена капуста багата на клітковину, вітаміни B, C і K, калій і залізо. Регулярне вживання квашеної капусти сприяє зміцненню імунітету, підтримує обмін речовин, здоров’я кісток та крові.

Натто

Ферментований продукт із сої часто використовується в азіатській кухні. У ньому стримується білок, мікроелементи та антиоксиданти, які підтримують метаболізм, імунітет та здоров’я тканин.

Залишити відповідь

Останні статті
13:02 13.11.2025
До чого приведе щоденне вживання часнику: 5 корисних властивостей
17:00 12.11.2025
Чай матча — поєднання природної енергії та користі для щоденного ритуалу
16:55 12.11.2025
Ідеальна усмішка без фільтрів: як це можливо?
11:32 11.11.2025
Наймодніші чоботи на зиму 2025/25: 5 абсолютних хітів сезону
20:38 10.11.2025
Як зберегти спокій і рівновагу нервової системи під час зміни сезонів
13:32 09.11.2025
В яких продуктах більше вітаміну D: 3 найкращі джерела
12:32 07.11.2025
Зима у стилі Saint Laurent: пробуємо повторити модні образи з показу
13:30 06.11.2025
Офтальмологічне обладнання — точність, що зберігає зір
13:12 06.11.2025
Стоматологічні відбиткові маски – як правильно обрати?
16:19 05.11.2025
Як обрати іграшку для дитини трьох років
15:40 05.11.2025
Інвестиції в насіння соняшника: Аналіз ринку та прогноз цін
15:36 05.11.2025
Букет на День народження: як обрати ідеальний варіант квітів
13:13 05.11.2025
Як зміцнити імунітет напередодні холодів: 5 корисних фруктів
22:35 04.11.2025
Physiokit: широкий вибір аксесуарів для ефективних тренувань
13:45 03.11.2025
Модні светри та джемпери зимового сезону 2025/26: 8 головних трендів
Всі статті