Одну з ключових ролей у здоров’ї організму грає кишковий мікробіом. Він сприяє зміцненню імунітету, покращує травлення та роботу мозку, а також допомагає у профілактиці хронічних захворювань. Підтримати здоров’я кишечника можна кількома способами. Найпростішим із них є вживання продуктів, багатих на пробіотики та клітковину. Редакція FashionHub пропонує обговорити продукти, в яких більше пробіотиків, ніж у йогурті.
Кімчі
Ферментовані овочі можуть стати чудовим пробіотичним доповненням до збалансованого раціону. Крім пробіотиків, у кімчі містяться антиоксиданти, вітаміни C та А, а також інші поживні речовини. Пікантна корейська закуска корисна здоров’ю очей і кишечника. Крім того, вона зміцнює імунну систему.
Комбуча
Кількість корисних мікроорганізмів у комбучі залежить від способу приготування та зберігання. Цей напій багатий на рослинні сполуки та протизапальні антиоксиданти.
Місо
Ферментована паста виготовляється із сої. Вона є частиною японської національної кухні. Місо має яскравий і насичений смак. Крім пробіотиків, у ній містяться цинк та марганець. Місо сприяє зміцненню імунітету, зубів та кісток.
Кисломолочний сир
Сир багатий пробіотиками, фосфором, кальцієм та вітамінами групи B. Вони беруть участь в енергетичному обміні в організмі та підтримують здоров’я кісток. У 1/2 склянки сиру міститься 12 г білка.
Кефір
Корисність кефіру важко переоцінити. Він має протизапальні властивості, знижує рівень «поганого» холестерину, підтримує обмін речовин та здоров’я кісток.
Квашена капуста
Квашена капуста багата на клітковину, вітаміни B, C і K, калій і залізо. Регулярне вживання квашеної капусти сприяє зміцненню імунітету, підтримує обмін речовин, здоров’я кісток та крові.
Натто
Ферментований продукт із сої часто використовується в азіатській кухні. У ньому стримується білок, мікроелементи та антиоксиданти, які підтримують метаболізм, імунітет та здоров’я тканин.





