Турецькі страви вирізняються особливим смаком. Вони дуже яскраві також за своїм ароматом. І однією з найкращих страв із Туреччини вважається суп езогелін. Ми розповімо, як правильно приготувати його.
Інгредієнти:
- 1 шт рослинної цибулі
- 1 ст. ложка вершкового масла
- 1 ч. ложка борошна
- 1 ч. ложка паприки
- 1 ст. ложка томатної пасти
- 1400 мл води
- Чверть склянки червоної сочевиці
- Чверть склянки булгура
- Чверть склянки рису
- Сіль та зелень за смаком.
Покрокове приготування:
- Наріжте цибулю.
- У каструлі розігрійте вершкове масло, додайте олію. Покладіть цибулю і обсмажте її.
- Додайте борошно і паприку, перемішайте і залиште на вогні ще дві хвилини. Додати томатну пасту, обсмажуйте одну хвилину.
- Додайте гарячу воду в каструлю. Після закипання додайте булгур, рис та сочевицю. Варіть на середньому вогні приблизно 20 хвилин.
Перед подачею додайте зелень в тарілку.