×

5 продуктів, які не поєднуються з насінням чиа

Насіння чиа вважається одним з найкращих суперфудів. Воно багате на клітковину та антиоксиданти. При цьому багато хто навіть не здогадується про те, що насіння сумісне далеко не з усіма продуктами. Порушення правил сумісності може спричинити кислотний рефлюкс, розлад шлунка та інші проблеми зі здоров’ям. Редакція FashionHub вирішила розібратися у цьому питанні детальніше.

Продукти з фетиновою кислотою

Горіхи, сочевиця, квасоля та деякі злаки є джерелом фетинової кислоти, яка перешкоджає засвоєнню організмом мінералів. У насінні чиа також міститься фетинова кислота. Таким чином, якщо вживати їх у їжу разом з горіхами, сочевицею чи квасолею, то здатність організму до засвоєння цинку, заліза та кальцію погіршиться. Згодом організм може мати справу з дефіцитом мінералів.

Продукти з клітковиною

У 28 г насіння чиа міститься 10 г клітковини. За вагою вони складаються із неї на 35%. При поєднанні насіння з іншими продуктами з клітковиною на зразок вівса, висівок, яблук і груш травна система може виявитися перевантаженою. При надмірному споживанні клітковини ви можете зіткнутися зі здуттям живота, газами та дискомфортом у шлунку.

Молочні продукти

Людям з підвищеною чутливістю до молочних продуктів та з непереносимістю лактози протипоказано поєднувати насіння чиа з сиром, молоком та йогуртом, оскільки це може призвести до дискомфорту у травленні. Потрапляючи в шлунок, насіння починає вбирати рідину. Воно набуває гелеподібної консистенції. Змішування насіння з молочними продуктами може призвести до уповільнення травлення, утворення газів, здуття та болів у животі.

Продукти з оксалатами

Джерелами оксалатів є батат, буряк, зелень та шпинат. У зв’язці з мінералами вони можуть утворювати каміння у нирках. У насінні чиа також містяться оксалати. Саме тому їх не рекомендується поєднувати із зазначеними вище продуктами.

Солодкі продукти

Насіння чиа може звести нанівець користь сухих сніданків, підсолоджених напоїв та десертів. Від солодких продуктів рівень цукру у крові швидко підвищується. Стрибки цукру можуть стати причиною енергетичних збоїв. Насіння чиа стабілізує рівень цукру. При вживанні насіння разом із солодкими продуктами його ефективність знижується.

Залишити відповідь

Останні статті
10:32 09.02.2025
З чим поєднувати ботфорти у весняному сезоні 2025
09:32 09.02.2025
Як чорний чай впливає на здоров’я: 5 переваг напою
14:32 08.02.2025
Які джинси будуть у тренді цієї весни: 5 найстильніших моделей
13:32 08.02.2025
5 найкращих способів розслабитися після трудового дня без смартфона в руках
10:32 07.02.2025
Головні must have весняно-літнього сезону 2025
09:32 07.02.2025
Нова «суперсила» зеленого чаю: чим він кращий за ранкову каву
10:32 06.02.2025
5 стильних та елегантних речей у стилі old money на весну
09:32 06.02.2025
Чим корисна зернова культура кіноа: 5 цілющих властивостей зерна
18:54 05.02.2025
Види плінтусів: як обрати ідеальний захисний декор?
10:32 05.02.2025
Полуничне морозиво, оливки, шоколад: «гурманські» відтінки — основний тренд нового сезону
09:32 05.02.2025
Декілька причин включити в раціон скумбрію: всі переваги жирної риби
16:28 04.02.2025
УЗД для профілактики: які обстеження рекомендують робити?
10:32 04.02.2025
Найкращі образи з «Греммі-2025»: яскрава Тейлор Свіфт та ніжна Сабріна Карпентер
09:32 04.02.2025
Що спільного між куркумою та відновленням м’язів після тренування
10:32 03.02.2025
Як вибрати сукню за способом життя
Всі статті