×

5 продуктів, які не поєднуються з насінням чиа

Насіння чиа вважається одним з найкращих суперфудів. Воно багате на клітковину та антиоксиданти. При цьому багато хто навіть не здогадується про те, що насіння сумісне далеко не з усіма продуктами. Порушення правил сумісності може спричинити кислотний рефлюкс, розлад шлунка та інші проблеми зі здоров’ям. Редакція FashionHub вирішила розібратися у цьому питанні детальніше.

Продукти з фетиновою кислотою

Горіхи, сочевиця, квасоля та деякі злаки є джерелом фетинової кислоти, яка перешкоджає засвоєнню організмом мінералів. У насінні чиа також міститься фетинова кислота. Таким чином, якщо вживати їх у їжу разом з горіхами, сочевицею чи квасолею, то здатність організму до засвоєння цинку, заліза та кальцію погіршиться. Згодом організм може мати справу з дефіцитом мінералів.

Продукти з клітковиною

У 28 г насіння чиа міститься 10 г клітковини. За вагою вони складаються із неї на 35%. При поєднанні насіння з іншими продуктами з клітковиною на зразок вівса, висівок, яблук і груш травна система може виявитися перевантаженою. При надмірному споживанні клітковини ви можете зіткнутися зі здуттям живота, газами та дискомфортом у шлунку.

Молочні продукти

Людям з підвищеною чутливістю до молочних продуктів та з непереносимістю лактози протипоказано поєднувати насіння чиа з сиром, молоком та йогуртом, оскільки це може призвести до дискомфорту у травленні. Потрапляючи в шлунок, насіння починає вбирати рідину. Воно набуває гелеподібної консистенції. Змішування насіння з молочними продуктами може призвести до уповільнення травлення, утворення газів, здуття та болів у животі.

Продукти з оксалатами

Джерелами оксалатів є батат, буряк, зелень та шпинат. У зв’язці з мінералами вони можуть утворювати каміння у нирках. У насінні чиа також містяться оксалати. Саме тому їх не рекомендується поєднувати із зазначеними вище продуктами.

Солодкі продукти

Насіння чиа може звести нанівець користь сухих сніданків, підсолоджених напоїв та десертів. Від солодких продуктів рівень цукру у крові швидко підвищується. Стрибки цукру можуть стати причиною енергетичних збоїв. Насіння чиа стабілізує рівень цукру. При вживанні насіння разом із солодкими продуктами його ефективність знижується.

Залишити відповідь

Останні статті
09:33 19.05.2025
Що взяти в гори і як підготуватися до подорожі?
09:32 19.05.2025
Модні пастельні відтінки на літо 2025: лаванда, персик, вершкове масло
14:02 18.05.2025
Чим корисний грецький йогурт: 6 вагомих причин включити його до раціону
13:32 17.05.2025
Літо в стилі Dior: пробуємо повторити модні образи з показу
16:59 16.05.2025
Аплікаційна анестезія: Комфорт та безболісність у медичних процедурах
14:03 16.05.2025
Обручки та каблучки з діамантами: як правильно обрати?
12:42 15.05.2025
Футболка чоловіча: базова річ, яку варто мати кожному
09:32 14.05.2025
Які горіхи можна використовувати як джерело білка
08:31 14.05.2025
Види жіночих бюстгальтерів та що про них потрібно знати
22:41 13.05.2025
Купівля брекетів Online
09:32 13.05.2025
З чим комбінувати сукню з квітковим принтом влітку 2025
14:31 12.05.2025
Рентгенозахисні двері для медичних закладів: надійність, якість і безпека
09:32 12.05.2025
Що їсти, щоб живіт був плоским: 10 найкращих продуктів
09:32 11.05.2025
Літо в стилі Balenciaga: пробуємо повторити стильні образи з показу
09:32 10.05.2025
Какие консервы идеально подходят для средиземноморской диеты
Всі статті