Насіння соняшника користується високою популярністю у пострадянських країнах. За часів СРСР вони вважалися обов’язковим атрибутом для спілкування з друзями та родичами. Насіння їли зовсім не тому, що воно корисне для здоров’я, а через традиції, що склалися. Між тим дієтологи називають їх справжнім суперфудом, який підтримує здоров’я імунної системи, щитовидної залози та серця. Редакція FashionHub вирішила з’ясувати, чи насправді це так.
Боротьба із запальними процесами
Насіння соняшника багате на вітамін E, флавоноїди та інші рослинні сполуки, які ефективно протистоять запаленням в організмі. Регулярне вживання насіння сприяє зниженню ризику розвитку цілого ряду захворювань.
Підвищення енергії
Насіння є джерелом вітамінів групи B, які підтримують необхідний організму рівень енергії протягом дня. Крім цього, у них містяться вітамін B6, ніацин, пантотенова кислота, рибофлавін та тіамін, які забезпечують енергетичний обмін у клітинах.
Підтримка здоров’я серця
У насінні соняшника містяться поліненасичені та мононенасичені жири, які корисні для здоров’я. Крім цього, вони є джерелом фітостеринів, які знижують рівень холестерину.
Зміцнення імунітету
Насіння багате на селен і цинк. Вони зміцнюють імунну систему та допомагають організму протистояти бактеріям та вірусам.
Профілактика онкологічних захворювань
У насінні соняшника містяться коньюгована лінолева кислота, токоферол і вітамін E, що мають протиракові властивості. Вони сприяють зниженню ризику розвитку онкології.
Запобігання м’язовим судомам
Насіння багате на магній, який грає одну з ключових ролей у регулюванні м’язових функцій. Він знижує ризик судом.
Стабілізація рівня цукру
Насіння соняшника має антидіабетичну дію Фітостерини, глікозиди і флавоноїди, які в них містяться, стабілізують рівень цукру в крові.