×

Чим замінити цукор без шкоди здоров’ю: найкращі натуральні підсолоджувачі

Натуральные подсластители

Досить часто білий цукор замінюють кленовим сиропом чи медом. Існує думка, що вони дозволяють вгамувати тягу до солодкого здоровішим способом. Редакція FashionHub вирішила з’ясувати, чи справді така заміна є безпечною для здоров’я.

Добова норма цукру

Американська кардіологічна асоціація рекомендує чоловікам вживати протягом доби до 9 чайних ложок цукру. Добова норма для жінок становить 6 чайних ложок.

Цілісні фрукти та молоко є джерелами натурального цукру. В оброблених продуктах зазвичай містяться додані цукри. Наприклад, в кукурудзяному сиропі може бути як звичайний цукор, так і фруктоза. Виробники продуктів харчування позиціонують мед, кленовий сироп і нектар агави як «натуральні» підсолоджувачі. Незважаючи на це, вони містять додані цукри.

Разом з тим «натуральні» підсолоджувачі набагато корисніші за звичайний цукор, оскільки вони мають нижчий глікемічний індекс. Крім цього, в меді, сиропі та нектарі містяться мінерали та вітаміни. Надлишок доданих цукрів може обернутися тими самими проблемами, що й надлишок білого цукру.

Нектар агави

Нектар агави прийнято вважати «здоровішою» альтернативою цукру, оскільки він солодший за нього в півтора рази. За рахунок цього нектар агави можна використовувати у меншій кількості. Проблема полягає в тому, що на 90% він складається із фруктози. За її змістом нектар агави перевершує кукурудзяний сироп. Головною відмінністю фруктоз від глюкози є те, що вона не провокує викиди інсуліну. Крім цього, фруктоза не викликає почуття ситості, що може призвести до переїдання.

Нектар агавы

Мед

Мед має протизапальні та антиоксидантні властивості. Саме тому багато хто вважає його корисним рідким підсолоджувачем. Між тим проведене в 2015 році дослідження показало, що на запальні процеси та рівень цукру в крові мед впливає так само, як кукурудзяний сироп та білий цукор.

Мед

Обмеження споживання цукру

Дієтологи рекомендують не відмовлятися повністю від вживання цукру. Організм може отримувати його з корисних джерел на кшталт фруктів, які багаті на клітковину, вітаміни та мінерали. Завдяки більш повільному перетравленню та засвоєнню цукор із цілісних фруктів підвищує рівень глюкози в крові плавніше.

Залишити відповідь

Останні статті
13:52 22.03.2025
Які піджаки в моді у 2025 році: 5 трендових моделей
09:32 21.03.2025
Весна у стилі Gucci: пробуємо повторити стильні образи з показу
09:32 20.03.2025
Вибираємо сумку на весну 2025: нестандартні рішення та класика
09:32 19.03.2025
Колона, пліссе або з рюшами: спідниці з модних показів на весну 2025
09:32 18.03.2025
Найтрендовіші окуляри 2025 року: 5 моделей на всі випадки життя
14:37 17.03.2025
Весняний догляд за волоссям: як підготувати локони до теплого сезону
09:32 17.03.2025
Який сир ідеально підходить для схуднення: 5 найкращих сортів
09:32 16.03.2025
5 стрітстайл-трендів з паризького Тижня моди на весну 2025
13:13 15.03.2025
Від перлів до черепашок: 5 ювелірних трендів весняно-літнього сезону 2025
11:13 14.03.2025
Діджитал-маркетинг у сфері моди: як бренди завойовують онлайн-простір 
09:46 14.03.2025
Страхування життя – що це та навіщо воно потрібне?
09:32 14.03.2025
Які джинси актуальні навесні 2025: 5 гарячих трендів
09:32 13.03.2025
Незвичайні варіанти верхнього одягу на весну 2025: 5 готових ідей
13:06 12.03.2025
Найкращі вітаміни для жінок: як підтримати красу і здоров’я
12:59 12.03.2025
Ідеї для весільного декору 2025: стиль, елегантність і унікальність
Всі статті