Супи заведено відносити до універсальних страв. Вони можуть бути як ситними, так і поживними. Деякі супи виглядають дуже калорійними, проте багато з них можна використовувати для схуднення завдяки високому вмісту поживних речовин та клітковини. Супи з пісними білками, овочами та бобовими забезпечують тривале відчуття ситості. В результаті потяг до їжі знижується.
Марокканський суп з куркою та бататом
Гострий суп ідеально підходить для холодної погоди, оскільки дозволяє зігрітися. Серед інгредієнтів марокканського курячого супу з бататом присутні кайєнський перець та кориця, які стимулюють метаболізм. Крім цього до нього входить кмин. Курка є джерелом тваринного білка, а бататі містяться корисні для організму поживні речовини.
Інгредієнти: куряча грудка, курячий бульйон, батат, часник, цибуля, нут, зелена квасоля, червоний болгарський перець, оливкова олія, мелений та кайєнський перець, сіль, кориця та кмин.
Лимонний курячий суп з додаванням рису
Куряче м’ясо та рис ідеально поєднуються один з одним. Цей суп можна виступати в ролі теплої та ситної альтернативи основній страві. Їжте його у прохолодні дні, коли хочеться зігрітися.
Інгредієнти: курячий бульйон, курка без кісток, свіжий лимонний сік, часник, цибуля, морква, коричневий рис, оливкова олія, чебрець, селера, сіль та перець.
Суп з білою квасолею та шпинатом
Поєднання білої квасолі та ковбаси утворює поживний та ситний суп, у якому багато білка. Овочі, що входять до його складу, є джерелами вітамінів і мінералів. У супу з білою квасолею та шпинатом є всі шанси стати вашим фаворитом.
Інгредієнти: курячий бульйон, ковбаса, лавровий лист, молодий шпинат, цибуля, часник, оливкова олія, чорний перець, сіль, орегано, квасоля, селера та морква.