Найпопулярнішими видами риби серед «зожніків» є лосось, тунець, скумбрія та оселедець. У цьому немає нічого дивного, оскільки у них міститься найбільше жирних кислот омега-3, користь яких для організму складно переоцінити. Редакція FashionHub вирішила з’ясувати, яка риба є найбільш недооціненою. Як виявилось, це форель.
Переваги форелі
Форель прийнято відносити до жирної риби. Це означає, що вона багата на омега-3. Ці жирні кислоти сприяють зміцненню здоров’я серця та зменшенню запалення. Крім цього, форель є джерелом якісного білка, який дуже важливий для здорового обміну речовин, побудови та відновлення м’язових тканин та вироблення гормонів.
У форелі міститься вітамін D, який зміцнює імунну систему і робить кістки здоровішими. Крім цього, форель багата на селен. Він корисний для щитовидної залози.
На що звернути увагу при покупці форелі
Існує кілька нюансів, які необхідно брати до уваги при виборі форелі. По-перше, не слід купувати копчену або в’ялену форель, оскільки в ній дуже багато натрію. По-друге, при покупці свіжої форелі потрібно звертати увагу на те, хто є її виробником. Справа в тому, що форель може бути дикою, тобто виловленою з природної водойми, і вирощеною на спеціальних фермах. У другому випадку в ній буде більше корисних речовин завдяки використанню збалансованих кормів.
За рахунок меншої товщини форель готується швидше за лосося. Її можна готувати як на грилі, і на плиті. Форель має м’який смак, що робить її ідеальним вибором для людей, які бажають збільшити споживання корисної риби, не страждаючи при цьому від «рибних» запахів та смаку.