×

Що станеться з організмом у разі відмови від м’яса: 4 причини спробувати

Красное мясо

Якщо ви коли-небудь замислювалися про те, щоб на якийсь час відмовитися від вживання м’яса, цей матеріал точно для вас. Редакція FashionHub вирішила з’ясовувати, що станеться із організмом, якщо виключити з раціону червоне м’ясо. Як виявилось, зовсім не обов’язково повністю відмовлятися від м’яса. Для отримання користі для здоров’я досить просто скоротити його споживання.

Що буде, якщо обмежити споживання м’яса

Навіть незначне скорочення споживання червоного м’яса може мати значення, якщо ви віддаєте перевагу жирнішим шматкам або їсте великі порції. При частковій відмові від м’яса у вашому організмі відбудуться наведені нижче зміни.

Поліпшення здоров’я серця

У червоному та переробленому м’ясі більше холестерину та насичених жирів, ніж в інших джерелах білка. Якщо ви споживали його великими порціями або без забезпечення балансу з цілісним зерном і овочами, то часткова відмова призведе до скорочення споживання шкідливих жирів. Серце від цього лише виграє.

Поліпшення контролю ваги

Червоне м’ясо само по собі калорійне. При вживанні жирних шматків кількість споживаних калорій зростає. Часткова відмова від м’яса дозволяє знизити калорійність добового раціону, що дасть можливість більш ефективно контролювати вагу.

Поліпшення травлення

Червоне м’ясо не є найлегшим продуктом для травної системи людини. Через велику кількість білка і жиру організму важко його перетравлювати. Це може стати справжньою проблемою, якщо шлунок виділяє недостатню кількість соляної кислоти. Заміна м’яса фруктами, овочами та бобовими, які багаті на клітковину, помітно покращить травлення.

Зниження ризику раку

Оброблене м’ясо на кшталт салямі, бекону та хот-догів класифікується ВООЗ як канцероген групи 1. Така їжа створює підвищені ризики розвитку колоректального раку. Варто зазначити, що необроблене м’ясо є канцерогеном групи 2A. Часткова відмова від його споживання призведе до зниження ризику онкологічних захворювань.

Залишити відповідь

Останні статті
14:02 16.07.2025
Що потрібно їсти, щоб позбутися жиру на животі: 6 найкращих продуктів
14:25 14.07.2025
Запій: хибна ілюзія контролю та як її безпечно подолати
13:35 14.07.2025
Паризький тиждень моди осінь-зима 2025: 6 головних трендів
13:42 12.07.2025
Яка користь від морквяного соку: думка дієтологів
14:45 10.07.2025
Як стилізувати бермуди у 2025 році: 8 безпрограшних варіантів
14:02 09.07.2025
Скільки яєць можна з’їдати за день: думка фахівців
21:54 08.07.2025
Rejuran Healer 2 мл ревіталізант з полінуклеотидами для Косметології
14:14 08.07.2025
Літо у стилі Louis Vuitton: пробуємо повторити модні образи з показу
14:02 07.07.2025
Яка може бути користь від щоденного вживання помідорів: 5 переваг
14:02 06.07.2025
Тиждень моди у Берліні: 6 ключових трендів
13:32 05.07.2025
Що краще брати на перекус: 7 найкращих продуктів
09:32 04.07.2025
Літо у стилі D&G: пробуємо повторити модні образи з показу
14:14 03.07.2025
Кабачки — літній суперфуд: 5 переваг для здоров’я
14:32 02.07.2025
Pilatescore — один із найпопулярніших стилів літа 2025
13:32 01.07.2025
Який сир можна їсти при схудненні: 5 найкращих сортів
Всі статті