Якщо ви коли-небудь замислювалися про те, щоб на якийсь час відмовитися від вживання м’яса, цей матеріал точно для вас. Редакція FashionHub вирішила з’ясовувати, що станеться із організмом, якщо виключити з раціону червоне м’ясо. Як виявилось, зовсім не обов’язково повністю відмовлятися від м’яса. Для отримання користі для здоров’я досить просто скоротити його споживання.
Що буде, якщо обмежити споживання м’яса
Навіть незначне скорочення споживання червоного м’яса може мати значення, якщо ви віддаєте перевагу жирнішим шматкам або їсте великі порції. При частковій відмові від м’яса у вашому організмі відбудуться наведені нижче зміни.
Поліпшення здоров’я серця
У червоному та переробленому м’ясі більше холестерину та насичених жирів, ніж в інших джерелах білка. Якщо ви споживали його великими порціями або без забезпечення балансу з цілісним зерном і овочами, то часткова відмова призведе до скорочення споживання шкідливих жирів. Серце від цього лише виграє.
Поліпшення контролю ваги
Червоне м’ясо само по собі калорійне. При вживанні жирних шматків кількість споживаних калорій зростає. Часткова відмова від м’яса дозволяє знизити калорійність добового раціону, що дасть можливість більш ефективно контролювати вагу.
Поліпшення травлення
Червоне м’ясо не є найлегшим продуктом для травної системи людини. Через велику кількість білка і жиру організму важко його перетравлювати. Це може стати справжньою проблемою, якщо шлунок виділяє недостатню кількість соляної кислоти. Заміна м’яса фруктами, овочами та бобовими, які багаті на клітковину, помітно покращить травлення.
Зниження ризику раку
Оброблене м’ясо на кшталт салямі, бекону та хот-догів класифікується ВООЗ як канцероген групи 1. Така їжа створює підвищені ризики розвитку колоректального раку. Варто зазначити, що необроблене м’ясо є канцерогеном групи 2A. Часткова відмова від його споживання призведе до зниження ризику онкологічних захворювань.