Багато хто задається питанням, що потрібно їсти, щоб живіт був плоским. Дієтологи рекомендую вживати в їжу продукти, які багаті на клітковину, корисні жири, пробіотики та протизапальні речовини. Вони створюють відчуття ситості, регулюють апетит та покращують здоров’я кишечника. Редакція FashionHub вирішила розібратися у цьому питанні детальніше.
Листова зелень
У листових овочах на кшталт шпинату та капусти містяться клітковина та вода. Вони роблять травну систему здоровішою. Крім цього, листова зелень запобігає запорам.
Ягоди
Чорницю, ожину, малину та інші ягоди можна використовувати як топінг або вживати як десерт. Вони багаті на антиоксиданти і клітковину. Ягоди регулюють травлення, зменшують запалення та усувають здуття живота.
Горіхи
Горіхи багаті на корисні жири, білок і клітковину. Дієтологи рекомендують використовувати їх у якості перекусу. Горіхи забезпечують почуття ситості, зменшують потяг до їжі, стабілізують рівень цукру та знижують відкладення жиру в районі живота.
Вівсянка
У вівсянці міститься розчинна клітковина, яка корисна для кишкового мікробіома. Вона підтримує метаболізм та допомагає травленню.
Яйця
Яйця вважаються одним із найдоступніших джерел білка. Вони сприяють нарощуванню м’язової маси.
Сардини
У сардинах містяться жирні кислоти омега-3, які посилюють метаболізм жиру та ефективно борються із запаленнями.
Авокадо
Авокадо є джерелом мононенасичених жирів, клітковини та калію. Він перешкоджає затримці води в організмі, покращує травлення та допомагає контролювати вагу.
Лосось
Лосось багатий протизапальними жирними кислотами омега-3 та високоякісним білком, які сприяють зменшенню жиру на животі.
Йогурт
Йогурт є джерелом пробіотиків, які зменшують газоутворення, підтримують здоров’я кишечника та позбавляють здуття живота.
Банани
У бананах багато калію, що балансує в організмі натрій та зменшує затримку води. Крім цього, вони є джерелом пробіотичних волокон, якими живляться корисні кишкові бактерії.