Овочі є джерелом не тільки клітковини, а й мінералів, вітамінів та фітонутрієнтів. Клітковина допомагає стабілізувати рівень цукру, а також забезпечує тривале відчуття ситості, що робить овочі особливо корисними при схудненні. На жаль, в овочах також є натуральний цукор. В якихось овочах його більше, а в якихось менше. FashionHub пропонує добірку 12 овочів з найменшим вмістом цукру.
Шпинат. Ця рослина є джерелом кальцію, калію, фолієвої кислоти, вітамінів А та С, а також інших поживних речовин.
Селера. Ця рослина корисна для гідратації організму. На 95% селера складається з води. У неї містяться рідкісний вітамін К, який сприяє згортанню крові та підтримує здоров’я кісток, калій та клітковина.
Мангольд. У цій листовій зелені багато поживних речовин. У чашці мангольду міститься лише 0,5 г цукру.
Салат. До складу салату входить лютеїн. Цей антиоксидант сприяє зменшенню запалення в організмі. Крім цього, він корисний для очей.
Цвітна капуста. Ця рослина є джерелом вітаміну С. Поряд з цим, у цвітній капусті багато калію.
Броколі. На 90% овоч складається із води. У ньому мало цукру. Броколі є джерелом клітковини, магнію та кальцію. Крім цього, у ньому міститься трохи білка. Броколі має антиоксидантні властивості. Завдяки цьому він знижує ризик розвитку діабету другого типу, серцево-судинних захворювань та раку.
Гриби. У грибах міститься селен, калій та фолієва кислота. Цукру в них дуже мало. Гриби є джерелом бетаїну. Цей антиоксидант захищає організм від запальних процесів.
Огірки. Цей овоч складається із води практично повністю. Він добре поповнює запаси рідини в організмі. В огірках є калій, кальцій та магній.
Кабачки. На 95% кабачки складаються із води. Вони є джерелом калію, магнію, кальцію та вітамінів.
Баклажани. В одній чашці баклажанів міститься 2,5 г клітковини. Вони багаті на кальцій, калій, бета-каротин та фолієву кислоту. Бета-каротин перетворюється організмом на вітамін А, який підтримує імунну систему.
Болгарський перець. Цей овоч складається із води приблизно на 90%. У ньому є вітаміни А, С, Е та К, а також магній та калій.
Зелена квасоля. Дієтологи називають зелену квасолю унікальним овочем. У чашці квасолі міститься 3 г білка та 4 г клітковини.