×

Смачні та корисні: 12 овочів, у яких найменше цукру

Овочі є джерелом не тільки клітковини, а й мінералів, вітамінів та фітонутрієнтів. Клітковина допомагає стабілізувати рівень цукру, а також забезпечує тривале відчуття ситості, що робить овочі особливо корисними при схудненні. На жаль, в овочах також є натуральний цукор. В якихось овочах його більше, а в якихось менше. FashionHub пропонує добірку 12 овочів з найменшим вмістом цукру.

Шпинат. Ця рослина є джерелом кальцію, калію, фолієвої кислоти, вітамінів А та С, а також інших поживних речовин.

Селера. Ця рослина корисна для гідратації організму. На 95% селера складається з води. У неї містяться рідкісний вітамін К, який сприяє згортанню крові та підтримує здоров’я кісток, калій та клітковина.

Мангольд. У цій листовій зелені багато поживних речовин. У чашці мангольду міститься лише 0,5 г цукру.

Салат. До складу салату входить лютеїн. Цей антиоксидант сприяє зменшенню запалення в організмі. Крім цього, він корисний для очей.

Цвітна капуста. Ця рослина є джерелом вітаміну С. Поряд з цим, у цвітній капусті багато калію.

Броколі. На 90% овоч складається із води. У ньому мало цукру. Броколі є джерелом клітковини, магнію та кальцію. Крім цього, у ньому міститься трохи білка. Броколі має антиоксидантні властивості. Завдяки цьому він знижує ризик розвитку діабету другого типу, серцево-судинних захворювань та раку.

Гриби. У грибах міститься селен, калій та фолієва кислота. Цукру в них дуже мало. Гриби є джерелом бетаїну. Цей антиоксидант захищає організм від запальних процесів.

Огірки. Цей овоч складається із води практично повністю. Він добре поповнює запаси рідини в організмі. В огірках є калій, кальцій та магній.

Кабачки. На 95% кабачки складаються із води. Вони є джерелом калію, магнію, кальцію та вітамінів.

Баклажани. В одній чашці баклажанів міститься 2,5 г клітковини. Вони багаті на кальцій, калій, бета-каротин та фолієву кислоту. Бета-каротин перетворюється організмом на вітамін А, який підтримує імунну систему.

Болгарський перець. Цей овоч складається із води приблизно на 90%. У ньому є вітаміни А, С, Е та К, а також магній та калій.

Зелена квасоля. Дієтологи називають зелену квасолю унікальним овочем. У чашці квасолі міститься 3 г білка та 4 г клітковини.

Залишити відповідь

Останні статті
10:32 09.02.2025
З чим поєднувати ботфорти у весняному сезоні 2025
09:32 09.02.2025
Як чорний чай впливає на здоров’я: 5 переваг напою
14:32 08.02.2025
Які джинси будуть у тренді цієї весни: 5 найстильніших моделей
13:32 08.02.2025
5 найкращих способів розслабитися після трудового дня без смартфона в руках
10:32 07.02.2025
Головні must have весняно-літнього сезону 2025
09:32 07.02.2025
Нова «суперсила» зеленого чаю: чим він кращий за ранкову каву
10:32 06.02.2025
5 стильних та елегантних речей у стилі old money на весну
09:32 06.02.2025
Чим корисна зернова культура кіноа: 5 цілющих властивостей зерна
18:54 05.02.2025
Види плінтусів: як обрати ідеальний захисний декор?
10:32 05.02.2025
Полуничне морозиво, оливки, шоколад: «гурманські» відтінки — основний тренд нового сезону
09:32 05.02.2025
Декілька причин включити в раціон скумбрію: всі переваги жирної риби
16:28 04.02.2025
УЗД для профілактики: які обстеження рекомендують робити?
10:32 04.02.2025
Найкращі образи з «Греммі-2025»: яскрава Тейлор Свіфт та ніжна Сабріна Карпентер
09:32 04.02.2025
Що спільного між куркумою та відновленням м’язів після тренування
10:32 03.02.2025
Як вибрати сукню за способом життя
Всі статті