×

Смачні та корисні: 12 овочів, у яких найменше цукру

Овочі є джерелом не тільки клітковини, а й мінералів, вітамінів та фітонутрієнтів. Клітковина допомагає стабілізувати рівень цукру, а також забезпечує тривале відчуття ситості, що робить овочі особливо корисними при схудненні. На жаль, в овочах також є натуральний цукор. В якихось овочах його більше, а в якихось менше. FashionHub пропонує добірку 12 овочів з найменшим вмістом цукру.

Шпинат. Ця рослина є джерелом кальцію, калію, фолієвої кислоти, вітамінів А та С, а також інших поживних речовин.

Селера. Ця рослина корисна для гідратації організму. На 95% селера складається з води. У неї містяться рідкісний вітамін К, який сприяє згортанню крові та підтримує здоров’я кісток, калій та клітковина.

Мангольд. У цій листовій зелені багато поживних речовин. У чашці мангольду міститься лише 0,5 г цукру.

Салат. До складу салату входить лютеїн. Цей антиоксидант сприяє зменшенню запалення в організмі. Крім цього, він корисний для очей.

Цвітна капуста. Ця рослина є джерелом вітаміну С. Поряд з цим, у цвітній капусті багато калію.

Броколі. На 90% овоч складається із води. У ньому мало цукру. Броколі є джерелом клітковини, магнію та кальцію. Крім цього, у ньому міститься трохи білка. Броколі має антиоксидантні властивості. Завдяки цьому він знижує ризик розвитку діабету другого типу, серцево-судинних захворювань та раку.

Гриби. У грибах міститься селен, калій та фолієва кислота. Цукру в них дуже мало. Гриби є джерелом бетаїну. Цей антиоксидант захищає організм від запальних процесів.

Огірки. Цей овоч складається із води практично повністю. Він добре поповнює запаси рідини в організмі. В огірках є калій, кальцій та магній.

Кабачки. На 95% кабачки складаються із води. Вони є джерелом калію, магнію, кальцію та вітамінів.

Баклажани. В одній чашці баклажанів міститься 2,5 г клітковини. Вони багаті на кальцій, калій, бета-каротин та фолієву кислоту. Бета-каротин перетворюється організмом на вітамін А, який підтримує імунну систему.

Болгарський перець. Цей овоч складається із води приблизно на 90%. У ньому є вітаміни А, С, Е та К, а також магній та калій.

Зелена квасоля. Дієтологи називають зелену квасолю унікальним овочем. У чашці квасолі міститься 3 г білка та 4 г клітковини.

Залишити відповідь

Останні статті
10:32 27.07.2024
Худнути під час ходьби: 5 рекомендацій щодо спалювання калорій під час прогулянки
09:32 27.07.2024
Наймодніші спідниці 2024 року: рейтинг з фото
17:33 26.07.2024
Чим відрізняється професійна косметика для волосся від звичайної
16:39 26.07.2024
Як правильно вибрати ортопедичні устілки для звичайного взуття?
10:32 26.07.2024
Найтрендовіші моделі чорних суконь 2024: фасони, фото
09:32 26.07.2024
Нарощування вій може бути пов’язане із серйозними ризиками
18:57 25.07.2024
Жіночі детективи: Як письменниці переосмислюють жанр за допомогою жіночих персонажів
10:32 25.07.2024
Як схуднути назавжди: прості прийоми підтримки ваги у формі
09:32 25.07.2024
Літо у стилі Jil Sander: пробуємо повторити стильні образи з показу
10:32 24.07.2024
5 шкідливих звичок, через які ми виглядаємо старшими за свій вік
09:32 24.07.2024
Джинси та футболка: стильні поєднання 2024/2025
18:39 23.07.2024
Туфлі для танців High Heels: краса та практичність
17:05 23.07.2024
Чи потрібні дітям сонячні окуляри?
10:32 23.07.2024
Часто прокидаєтеся серед ночі? Можливі причини цього явища
09:32 23.07.2024
Літо у стилі Schiaparelli: пробуємо повторити стильні образи з показу
Всі статті