×

Смачні та корисні: 12 овочів, у яких найменше цукру

Овочі є джерелом не тільки клітковини, а й мінералів, вітамінів та фітонутрієнтів. Клітковина допомагає стабілізувати рівень цукру, а також забезпечує тривале відчуття ситості, що робить овочі особливо корисними при схудненні. На жаль, в овочах також є натуральний цукор. В якихось овочах його більше, а в якихось менше. FashionHub пропонує добірку 12 овочів з найменшим вмістом цукру.

Шпинат. Ця рослина є джерелом кальцію, калію, фолієвої кислоти, вітамінів А та С, а також інших поживних речовин.

Селера. Ця рослина корисна для гідратації організму. На 95% селера складається з води. У неї містяться рідкісний вітамін К, який сприяє згортанню крові та підтримує здоров’я кісток, калій та клітковина.

Мангольд. У цій листовій зелені багато поживних речовин. У чашці мангольду міститься лише 0,5 г цукру.

Салат. До складу салату входить лютеїн. Цей антиоксидант сприяє зменшенню запалення в організмі. Крім цього, він корисний для очей.

Цвітна капуста. Ця рослина є джерелом вітаміну С. Поряд з цим, у цвітній капусті багато калію.

Броколі. На 90% овоч складається із води. У ньому мало цукру. Броколі є джерелом клітковини, магнію та кальцію. Крім цього, у ньому міститься трохи білка. Броколі має антиоксидантні властивості. Завдяки цьому він знижує ризик розвитку діабету другого типу, серцево-судинних захворювань та раку.

Гриби. У грибах міститься селен, калій та фолієва кислота. Цукру в них дуже мало. Гриби є джерелом бетаїну. Цей антиоксидант захищає організм від запальних процесів.

Огірки. Цей овоч складається із води практично повністю. Він добре поповнює запаси рідини в організмі. В огірках є калій, кальцій та магній.

Кабачки. На 95% кабачки складаються із води. Вони є джерелом калію, магнію, кальцію та вітамінів.

Баклажани. В одній чашці баклажанів міститься 2,5 г клітковини. Вони багаті на кальцій, калій, бета-каротин та фолієву кислоту. Бета-каротин перетворюється організмом на вітамін А, який підтримує імунну систему.

Болгарський перець. Цей овоч складається із води приблизно на 90%. У ньому є вітаміни А, С, Е та К, а також магній та калій.

Зелена квасоля. Дієтологи називають зелену квасолю унікальним овочем. У чашці квасолі міститься 3 г білка та 4 г клітковини.

Залишити відповідь

Останні статті
10:32 17.05.2024
Топ-6 корисного для організму насіння, яке слід їсти цього літа
09:32 17.05.2024
Актуальні моделі жіночих літніх штанів на літо: моделі, фото
08:43 17.05.2024
Інтер’єрні лайфхаки з використанням шпалер: як зробити кімнату більш просторою
11:06 16.05.2024
Чиста та якісна вода – чому важливо її вживати
10:32 16.05.2024
7 продуктів, відмова від яких дозволить вам схуднути до літа
09:30 16.05.2024
Популярні тканини для літнього одягу у 2024 році: тренди, фото
10:59 15.05.2024
Як спалювати більше калорій: 7 простих способів швидкого схуднення
10:34 15.05.2024
Історія та розвиток чоловічих кедів
09:32 15.05.2024
Джинсові сукні на літо 2024: модні моделі, фото
16:21 14.05.2024
Як натуральні складники можуть допомогти в боротьбі з проблемною шкірою?
16:07 14.05.2024
Що означає півонія на мові квітів?
10:33 14.05.2024
10 продуктів, від вживання яких зранку краще відмовитись
09:47 14.05.2024
Переваги лазерної епіляції
09:36 14.05.2024
Як обрати сироватку для жирної шкіри?
09:32 14.05.2024
Модні жіночі футболки у 2024 році: трендові фасони, фото
Всі статті