×

Смачні та корисні: 12 овочів, у яких найменше цукру

Овочі є джерелом не тільки клітковини, а й мінералів, вітамінів та фітонутрієнтів. Клітковина допомагає стабілізувати рівень цукру, а також забезпечує тривале відчуття ситості, що робить овочі особливо корисними при схудненні. На жаль, в овочах також є натуральний цукор. В якихось овочах його більше, а в якихось менше. FashionHub пропонує добірку 12 овочів з найменшим вмістом цукру.

Шпинат. Ця рослина є джерелом кальцію, калію, фолієвої кислоти, вітамінів А та С, а також інших поживних речовин.

Селера. Ця рослина корисна для гідратації організму. На 95% селера складається з води. У неї містяться рідкісний вітамін К, який сприяє згортанню крові та підтримує здоров’я кісток, калій та клітковина.

Мангольд. У цій листовій зелені багато поживних речовин. У чашці мангольду міститься лише 0,5 г цукру.

Салат. До складу салату входить лютеїн. Цей антиоксидант сприяє зменшенню запалення в організмі. Крім цього, він корисний для очей.

Цвітна капуста. Ця рослина є джерелом вітаміну С. Поряд з цим, у цвітній капусті багато калію.

Броколі. На 90% овоч складається із води. У ньому мало цукру. Броколі є джерелом клітковини, магнію та кальцію. Крім цього, у ньому міститься трохи білка. Броколі має антиоксидантні властивості. Завдяки цьому він знижує ризик розвитку діабету другого типу, серцево-судинних захворювань та раку.

Гриби. У грибах міститься селен, калій та фолієва кислота. Цукру в них дуже мало. Гриби є джерелом бетаїну. Цей антиоксидант захищає організм від запальних процесів.

Огірки. Цей овоч складається із води практично повністю. Він добре поповнює запаси рідини в організмі. В огірках є калій, кальцій та магній.

Кабачки. На 95% кабачки складаються із води. Вони є джерелом калію, магнію, кальцію та вітамінів.

Баклажани. В одній чашці баклажанів міститься 2,5 г клітковини. Вони багаті на кальцій, калій, бета-каротин та фолієву кислоту. Бета-каротин перетворюється організмом на вітамін А, який підтримує імунну систему.

Болгарський перець. Цей овоч складається із води приблизно на 90%. У ньому є вітаміни А, С, Е та К, а також магній та калій.

Зелена квасоля. Дієтологи називають зелену квасолю унікальним овочем. У чашці квасолі міститься 3 г білка та 4 г клітковини.

Залишити відповідь

Останні статті
10:32 15.10.2024
Осінь у стилі JW Anderson: пробуємо повторити образи з показу
09:32 15.10.2024
5 продуктів, які не поєднуються з насінням чиа
19:35 14.10.2024
Декаф: основні переваги та недоліки кави без кофеїну
10:32 14.10.2024
Як урізноманітнити базовий осінній гардероб, щоб він став цікавішим
09:33 13.10.2024
Похолодало: найкращі носибельні речі осіннього гардеробу 2024
09:32 13.10.2024
Гени ні до чого: 5 факторів, які змушують нас старіти швидше
11:32 12.10.2024
Як поєднувати синій та чорний в осінньо-зимовому сезоні 2024/25
09:32 12.10.2024
4 види хліба, які можна їсти навіть сидячи на дієті
10:32 11.10.2024
Мішки, папки та пухнастики: тренди сумок осінньо-зимового сезону 2024/25
09:32 11.10.2024
Здорові та красиві зуби: 5 простих рекомендацій для голлівудської посмішки
10:32 10.10.2024
Осінь у стилі Michael Kors: пробуємо повторити образи з модного показу
09:32 10.10.2024
4 простих рекомендації, які допоможуть швидко позбутися жиру на животі
10:33 09.10.2024
З якими кольорами поєднувати зелений восени 2024
09:32 09.10.2024
30 днів без кофеїну: основні переваги відмови від кави для здоров’я
19:44 08.10.2024
Крем для обличчя: Як вибрати ідеальний засіб для вашої шкіри
Всі статті