Збалансоване харчування знижує ризик високого кров’яного тиску та зміцнює здоров’я серця. Для отримання всіх переваг достатньо додати до свого добового раціону п’ять продуктів. За даними ВООЗ, у кожного третього жителя нашої планети підвищений кров’яний тиск. Правильне харчування сприяє його зниженню. Редакція FashionHub відібрала п’ять найкорисніших продуктів для серця.
Лосось
У лососі багато жирних кислот омега-3, особливо докозагесаєнової та ейкозапентаєнової кислот. Вони сприяють зменшенню запалення у кровоносних судинах. З їх допомогою можна контролювати згортання крові. Вживання лосося знижує кров’яний тиск та зменшує ризик захворювань серця.
Листові овочі
Монгольд, капуста, шпинат та інші листові овочі містять багато калію. Він компенсує негативний вплив натрію. За допомогою калію організм виводить надлишок натрію. Крім цього, у зелених листових овочах містяться нітрати, що розширюють кровоносні судини. Вони сприяють зниженню кров’яного тиску.
Ягоди
Малина, полуниця та чорниця корисні для судин. В них багато антиоксидантів і флавоноїдів. Люди, у раціоні яких багато продуктів із флавоноїдами, краще захищені від серцевих хвороб. Антиоксиданти запобігають ушкодженню кровоносних судин. У свою чергу, флавоноїди стимулюють вироблення оксиду азоту, який знижує кров’яний тиск та розслаблює кровоносні судини.
Вівсянка
Вівсянка містить розчинну клітковину, яка сприяє зниженню рівня холестерину. Крім цього, вона запобігає можливому закупорюванню артерій шляхом зниження кров’яного тиску.
Нежирний йогурт
У нежирному йогурті багато пробіотичних бактерій та кальцію, який робить кровоносні судини ширшими за рахунок впливу на їх м’язовий шар. Артеріальний тиск прямо залежить від ширини судин. Чим вона більша, тим легше кров тече по тілу. Пробіотики корисні для кишечника. Вони покращують засвоєння поживних речовин, а також стабілізують кров’яний тиск.