×

Топ-5 найкорисніших продуктів, на яких не варто заощаджувати влітку

Літо є ідеальним часом для піклування про здоров’я та зміцнення імунітету. Із цим вам допоможуть сезонні суперпродукти, які обов’язково необхідно включити до добового раціону. З їхньою допомогою ви зможете сформувати сильний імунітет, підтримати здоров’я кишечника та ін.

Вишня

У стиглої літньої вишні практично немає конкурентів. Вона є ідеальним літнім перекусом. Вишня багата антиоксидантами, калієм та вітаміном C. Вона захищає організм від пошкодження клітин та зменшує запалення. У вишні містяться поліфенольні сполуки, які забезпечують захист від метаболічного синдрому. У свою чергу антоціани захищають від раку та сприяють здоров’ю мозку.

Солодка кукурудза

Кукурудзу можна придбати у будь-яку пору року, проте свіжа кукурудза доступна для покупки виключно у літній сезон. У ній багато мінералів та вітамінів. Один качан кукурудзи містить 2 г клітковини, яка діє як пребіотик. Вона допомагає здоров’ю кишечника та травленню.

Томати

Своїм яскраво-червоним кольором помідори зобов’язані лікопіну. Цей антиоксидант сприяє зменшенню запалення у всьому організмі. Він покращує стан шкіри та кісток, а також попереджає окремі види онкологічних захворювань. Окрім цього, лікопін покращує загальний стан здоров’я діабетиків. Оскільки на 95% томати складаються з води, вони забезпечують організму гідратацію, що особливо важливо у спекотний літній сезон.

М’ята

М’яту можна використовувати у якості ароматизатору у рецептах напоїв та літніх стравах. Дієтологи називають цю рослину суперпродуктом. У цій ароматній траві багато поживних речовин, вітамінів та антиоксидантів, які захищають клітини від пошкодження. Ключовим компонентом м’яти є ментол, який ефективно бореться із газоутворенням та нетравленням шлунка. Включення м’яти до добового раціону дозволить вам забезпечити здорове травлення. Додайте м’яту до газованої води або фруктових салатів. Крім цього, її можна використовувати для заварювання гарячого чи холодного чаю.

Гриби

Гриби є одним із небагатьох природних джерел вітаміну D. У них мало калорій та багато поживних речовин. У грибах міститься 12 мінералів та вітамінів, а також амінокислота ерготіонеїн, яка підтримує роботу мозку.

Залишити відповідь

Останні статті
14:02 16.06.2025
Як носити штани з паєтками влітку 2025: 5 стильних поєднань
13:50 15.06.2025
Курка чи лосось: який продукт корисніший
13:35 14.06.2025
Літо в стилі Chanel: пробуємо повторити модні образи з показу
13:05 13.06.2025
6 фруктів для схуднення із незаслужено поганою репутацією
14:02 12.06.2025
Літо в стилі Valentino: пробуємо повторити модні образи з показу
14:32 11.06.2025
Як позбутися вісцерального жиру: 5 ефективних порад
13:36 10.06.2025
Літо у стилі Miu Miu: пробуємо повторити модні образи з показу
13:45 09.06.2025
Як багато їсти і втрачати вагу: 7 кращих продуктів для схуднення
09:32 08.06.2025
Jelly shoes — один із найяскравіших трендів літа 2025
23:29 07.06.2025
Гриль вдома: Як сковорода гриль перетворить вашу кухню на ресторан
09:32 07.06.2025
Топ-7 фруктів з високим вмістом клітковини
09:32 06.06.2025
Літо у стилі Gucci: пробуємо повторити стильні образи з показу
09:32 05.06.2025
Як не переїдати під час відпустки: 5 дієвих порад
09:32 04.06.2025
Купальник у місті — найнезвичайніший тренд літа 2025
16:09 03.06.2025
Нейропсихолог у Києві: професійна допомога для здоров’я вашого мозку
Всі статті