×

Топ-5 найкорисніших продуктів, на яких не варто заощаджувати влітку

Літо є ідеальним часом для піклування про здоров’я та зміцнення імунітету. Із цим вам допоможуть сезонні суперпродукти, які обов’язково необхідно включити до добового раціону. З їхньою допомогою ви зможете сформувати сильний імунітет, підтримати здоров’я кишечника та ін.

Вишня

У стиглої літньої вишні практично немає конкурентів. Вона є ідеальним літнім перекусом. Вишня багата антиоксидантами, калієм та вітаміном C. Вона захищає організм від пошкодження клітин та зменшує запалення. У вишні містяться поліфенольні сполуки, які забезпечують захист від метаболічного синдрому. У свою чергу антоціани захищають від раку та сприяють здоров’ю мозку.

Солодка кукурудза

Кукурудзу можна придбати у будь-яку пору року, проте свіжа кукурудза доступна для покупки виключно у літній сезон. У ній багато мінералів та вітамінів. Один качан кукурудзи містить 2 г клітковини, яка діє як пребіотик. Вона допомагає здоров’ю кишечника та травленню.

Томати

Своїм яскраво-червоним кольором помідори зобов’язані лікопіну. Цей антиоксидант сприяє зменшенню запалення у всьому організмі. Він покращує стан шкіри та кісток, а також попереджає окремі види онкологічних захворювань. Окрім цього, лікопін покращує загальний стан здоров’я діабетиків. Оскільки на 95% томати складаються з води, вони забезпечують організму гідратацію, що особливо важливо у спекотний літній сезон.

М’ята

М’яту можна використовувати у якості ароматизатору у рецептах напоїв та літніх стравах. Дієтологи називають цю рослину суперпродуктом. У цій ароматній траві багато поживних речовин, вітамінів та антиоксидантів, які захищають клітини від пошкодження. Ключовим компонентом м’яти є ментол, який ефективно бореться із газоутворенням та нетравленням шлунка. Включення м’яти до добового раціону дозволить вам забезпечити здорове травлення. Додайте м’яту до газованої води або фруктових салатів. Крім цього, її можна використовувати для заварювання гарячого чи холодного чаю.

Гриби

Гриби є одним із небагатьох природних джерел вітаміну D. У них мало калорій та багато поживних речовин. У грибах міститься 12 мінералів та вітамінів, а також амінокислота ерготіонеїн, яка підтримує роботу мозку.

Залишити відповідь

Останні статті
10:32 09.02.2025
З чим поєднувати ботфорти у весняному сезоні 2025
09:32 09.02.2025
Як чорний чай впливає на здоров’я: 5 переваг напою
14:32 08.02.2025
Які джинси будуть у тренді цієї весни: 5 найстильніших моделей
13:32 08.02.2025
5 найкращих способів розслабитися після трудового дня без смартфона в руках
10:32 07.02.2025
Головні must have весняно-літнього сезону 2025
09:32 07.02.2025
Нова «суперсила» зеленого чаю: чим він кращий за ранкову каву
10:32 06.02.2025
5 стильних та елегантних речей у стилі old money на весну
09:32 06.02.2025
Чим корисна зернова культура кіноа: 5 цілющих властивостей зерна
18:54 05.02.2025
Види плінтусів: як обрати ідеальний захисний декор?
10:32 05.02.2025
Полуничне морозиво, оливки, шоколад: «гурманські» відтінки — основний тренд нового сезону
09:32 05.02.2025
Декілька причин включити в раціон скумбрію: всі переваги жирної риби
16:28 04.02.2025
УЗД для профілактики: які обстеження рекомендують робити?
10:32 04.02.2025
Найкращі образи з «Греммі-2025»: яскрава Тейлор Свіфт та ніжна Сабріна Карпентер
09:32 04.02.2025
Що спільного між куркумою та відновленням м’язів після тренування
10:32 03.02.2025
Як вибрати сукню за способом життя
Всі статті