Більшість проблем зі здоров’ям обумовлена запальними процесами в організмі. Щоб цього уникнути, достатньо включити до свого раціону корисні середземноморські продукти з протизапальними властивостями.
Хронічне запалення становить загрозу для кровоносних судин. Крім цього, воно збільшує ризик виникнення артриту, раку, діабету та серцево-судинних захворювань. Для боротьби із запаленнями можна використовувати продукти середземноморської дієти.
Листова зелень
Капуста, мангольд, шпинат і листова капуста багаті на поживні речовини. В них багато магнію, що сприяє зменшенню запалення. Листова зелень є джерелом вітамінів А та К. Її слід поєднувати з оливковою олією. Це пояснюється тим, що деякі поживні речовини не засвоюються організмом без жиру.
Оливкова олія
Оливкова олія вважається символом середземноморської дієти. У ній багато корисних для серця мононенасичених жирів. Слід пам’ятати, що у олії першого віджиму більше поліфенолів, ніж у рафинированної. У середземноморській дієті оливкова олія виступає у ролі основного джерела доданого жиру.
Риба
Риба є унікальним джерелом протизапальних жирів EPA, DHA та омега-3. Найбільше жирних кислот у скумбрії, лососі, оселедці та сардинах. Бажано з’їдати щотижня щонайменше трьох порцій риби.
Квасоля
Квасоля можна назвати недооціненим продуктом середземноморської дієти. Вона багата на клітковину, яка допомагає при запаленні шляхом підтримки здорових кишкових бактерій. Вуглеводи, які містяться у квасолі, повільно перетворюються у крові на цукор. Повільне згоряння вуглеводів зменшує запалення.
Горіхи
У горіхах багато ненасичених жирів, клітковини, вітаміну Е та магнію. Вони корисні здоров’ю серця. Крім цього, горіхи знижують ризик діабету. Ще однією перевагою горіхів є велика ситість.