За свята багато хто встиг набрати зайві кілограми. Тепер перед ними постало питання, як швидко їх позбутися до початку весни без зайвих зусиль. Найпростіше це завдання можна вирішити з допомогою супів. Вони не тільки мають чудові смакові якості, але й корисні для здоров’я. Редакція FashionHub вирішила з’ясувати, які супи найбільше підходять для схуднення.
Переваги супової дієти
Супова дієта є одним із найпростіших і найшвидших способів позбутися зайвих кілограмів, які багато хто встиг набрати за новорічні свята. Як правило, вона супроводжується зниженням енергії. Разом із зайвою рідиною з організму починає поступово зникати і жир.
Овочеві супи мають низьку калорійність. Якщо поєднувати їх із фруктами та багатими білком продуктами, то за тиждень можна втратити 2-6 кг.
Найкращі супи для схуднення
Квасоляний суп
Рецепт цього супу досить простий. Для його приготування потрібно мінімум інгредієнтів. Вам знадобляться 0,5 кг квасолі, цибулина, 2 моркви, зелень та спеції. Квасолю потрібно залишити у воді на 3-5 годин. Після закипання води варіть її близько 45 хвилин. Цибулю наріжте кубиками, а моркву соломкою. Вони повинні варитися близько 10 хвилин. Наприкінці додайте в суп імбир, перець та лавровий лист. Вони повинні поваритися якийсь час. Після цього можна додати зелень та вимкнути плиту.
Суп-пюре
Для приготування засмажки обсмажте одну нарізану моркву з 80 г батату та подрібненими томатами в рівних пропорціях. Додайте до них два зубчики часнику та половину цибулини. Смажте їх на сковороді протягом 10 хвилин. Додайте солі та перцю. Покладіть засмажку в духовку, розігріту до 180 градусів, і запікайте протягом 25 хвилин. Змішайте готову засмажку з 400 г бульйону та розмішайте до однорідної маси за допомогою блендера.
Томатний суп
Рецепт томатного супу також досить простий. Залийте окропом 1 кг помідорів. Так із них простіше буде зняти шкірку. Зробіть із очищених томатів пюре за допомогою блендера. Натріть 3 невеликі моркви, подрібніть зелень і пучок селери, після чого додайте їх до подрібнених помідорів разом з 1 літром томатного соку. Перед подачею томатний суп повинен настоятися кілька годин у холодильнику. Не забудьте його посолити.