Найпопулярнішим джерелом клітковини, яка корисна для травної системи та серця, є вівсяна каша. Між тим існує ще чимало продуктів, у яких клітковини ще більші, ніж у вівсянці. Редакція FashionHub пропонує обговорити їх більш детально.
Колотий горох
Сушений, колотий та очищений горох схожий на сочевицю. Господині часто додають його в рагу та супи. У 1/2 склянки гороху 8,2 г клітковини. Слід мати на увазі, що дієтологи не рекомендують різко збільшувати кількість клітковини, що споживається, оскільки це може обернутися здуттям живота, спазмами і надмірним газоутворенням.
Сочевиця
Сочевиця, як і інші представники сімейства бобових, багата на клітковину. У 1/2 склянки міститься 7,8 г клітковини. Сочевиця дуже ситна. Її можна додавати в печеню, рагу та супи.
Інжир
У 1/2 склянки інжиру 7,3 г клітковини. Його можна вживати у свіжому, сушеному та приготовленому вигляді. Включення інжиру в раціон призводить до зниження ризику здуття живота та запорів.
Лімська квасоля
Як і сочевиця, лімська квасоля входить до сімейства бобових. У 1 склянці міститься 13,2 г клітковини. Приготовлена квасоля має солодкий смак і кремоподібну текстуру. Її можна додавати в гарніри, рагу та супи.
Нут
У нуті багато рослинного білка, фолієвої кислоти та заліза. У 1/2 склянки міститься 6,4 г клітковини. Нут можна вживати в смаженому, розім’ятому та вареному вигляді.
Попкорн
У 3 склянках повітряної кукурудзи міститься 5,8 г клітковини. У ній мало калорій та жиру. Кукурудзу можна вживати із сушеними травами, оливковою олією та пармезаном.