Антиоксиданти відіграють важливу роль у підтримці здоров’я. Існує думка, що лідером за вмістом антиоксидантів є зелений чай. Насправді, це не так. У зеленому чаї справді багато антиоксидантів, проте в окремих фруктах та ягодах їх ще більше. Редакція FashionHub вирішила з’ясувати, хто справді є лідером за вмістом антиоксидантів.
Яблука
Антиоксидантні властивості яблук по-справжньому вражаючі. Вони є джерелом фенольної кислоти та кверцетину, які відносяться до поліфенольних антиоксидантів. Крім цього, в яблуках міститься вітамін С та клітковина, яка покращує обмін речовин, здоров’я клітин та кишечника.
Грейпфрут
У грейпфруті містяться фенольні кислоти та флавоноїди, вітамін А та клітковина. Регулярне вживання грейпфрута зміцнює імунітет, стимулює метаболізм і підтримує здоров’я серця, очей і кишечника.
Ожина
Ожина багата на клітковину і вітамін C, який сприяє запобіганню простудним захворюванням. У цих ягодах містяться такі антиоксиданти: фенольні кислоти, флаваноли та антоціани. Вони корисні для здоров’я очей, серця та кишечника.
Чорниця
Чорниця є джерелом кверцетину та антоціанів. Вона вважається одним із найбагатших поліфенольними антиоксидантами продуктів. У чорниці також містяться марганець та вітамін K, які зміцнюють здоров’я серця та кісток.
Гранат
У гранаті містяться фолієва кислота та калій, які покращують гідратацію та енергетичний обмін, а також корисні для здоров’я серця. У насінні граната багато клітковини, що забезпечує здорове травлення. Це пояснюється тим, що бактерії в кишечнику використовують клітковину як їжу.
Сливи
Сливи багаті антоціанами та фенольними кислотами. Крім цього, у них містяться вітаміни A та K, а також клітковина, яка покращує здоров’я кишечника, серця, кісток та очей.