Худнути не означає обмежувати себе в їжі. Низькокалорійні продукти також можуть бути ситними, якщо вживати їх у великій кількості. Таким чином, при споживанні значної кількості таких продуктів можна легко скидати вагу. Найчастіше в них міститься вода та клітковина, які забезпечують почуття ситості, але при цьому не роблять раціон калорійнішим. Редакція FashionHub пропонує обговорити найкращі продукти для схуднення.
Огірки
У склянці огірків 15 калорій, що робить їх одним із найнижчих калорійних продуктів. Їх можна їсти з грецьким йогуртом, хумусом чи приправою. Крім цього, огірки можна використовувати як альтернативу хлібу для приготування брускетти.
Полуниця
У чашці полуниці 49 калорій. У ній багато води, клітковини та вітаміну C. Полуниця знижує рівень холестерину, балансує резистентність до інсуліну та зменшує запалення. Її можна додавати у вівсянку, кашу чи салат.
Попкорн
Попкорн, приготований повітряно-струменевим способом, є ідеальним вибором під час схуднення. Калорійність однієї чашки становить 31 калорію. Попкорн можна їсти з оливковою олією та травами.
Гриби
У грибах багато клітковини, вітамінів групи B та фітонутрієнтів. У склянці білих грибів 15 калорій. Їх можна додавати до різних страв або використовувати як гарнір.
Листова зелень
Бок-чой, капуста кале, рукола і шпинат вважаються справжнім суперфудом. Вони багаті на вітаміни A, C і K, залізо і фолієву кислоту. В одній порції капусти кале 7 калорій. При цьому вона забезпечує 68% добової потреби організму у вітаміні K.
Грейпфрут
У чашці грейпфрута 69 калорій. У ньому 92% води. Дієтологи рекомендують вживати грейпфрут на сніданок з сиром або звареними круто яйцями і насінням чиа.
Брокколі
У чашці броколі 31 калорію. У ній багато клітковини з рослинних сполук. Брокколі можна смажити на грилі, запікати, готувати на пару, а також додавати в салати та смажені страви.