Молочні продукти входять до складу багатьох корисних страв. Незважаючи на це, багато хто вважає, що сир шкідливий для здоров’я. Начебто він надто жирний і викликає запалення. Дипломовані дієтологи розглядають молочні продукти як джерело вітаміну D та кальцію, які грають у здоров’я кісток одну з провідних ролей. Це дуже важливо, оскільки з віком щільність кісток погіршується.
Молочні продукти є корисними для організму. У них міститься білок та пробіотики. Дієтологи рекомендують вживати молочні продукти щодня. Підліткам віком 9-18 років необхідно з’їдати щодня по три порції сиру, йогурту чи молока. Помірне споживання «молочки» знижує ризик розвитку артеріальної гіпертензії, серцевих захворювань та діабету.
Як визначити, що ви їсте занадто багато молочних продуктів
Незважаючи на корисність молочних продуктів, у великій кількості для організму вони шкідливі. Людям з поганою переносимістю лактози про надлишок «молочки» у добовому раціоні можуть говорити спазми, здуття живота, діарея та гази. Цю проблему можна вирішити за допомогою пігулок, які допоможуть організму із розщепленням лактози. У людей із хорошою переносимістю лактози про надлишок молочних продуктів у раціоні можуть говорити такі симптоми, як збільшення рівня «поганого» холестерину та зростання артеріального тиску.
У молочних продуктах міститься натрій. Сир, морозиво, вершки та незбиране молоко є джерелом насичених жирів. При надмірному вживанні можуть негативно впливати на здоров’я серця. Високий рівень натрію стимулює підвищення артеріального тиску. Від надлишку насичених жирів може збільшитися рівень поганого холестерину.
Редакція FashionHub радить дотримуватись рекомендацій дієтологів. Не вживайте понад три порції молочних продуктів протягом доби.