×

Як зробити авокадо м’яким: 5 популярних лайфхаків

Для багатьох авокадо є невід’ємною частиною збалансованого раціону. Як свідчить практика, придбати стиглі фрукти в українських супермаркетах можна далеко не завжди. Насправді в цьому немає нічого страшного, оскільки незрілий авокадо може легко набрати потрібні кондиції у вас вдома. Редакція FashionHub вирішила розібратися, як дозріти цей тропічний фрукт у домашніх умовах.

Тримайте авокадо у теплі

Тримайте фрукти в мисці в теплому місці. Для авокадо такий спосіб зберігання є природним методом дозрівання. Слід пам’ятати, що дозрівати в мисці фрукти будуть досить повільно. Вам доведеться зачекати близько семи днів.

Використовуйте паперові пакети

Авокадо виробляють етилен. Цей рослинний гормон ініціює процес дозрівання фруктів. Якщо покласти їх у паперовий пакет, вироблення етилену збільшиться, що призведе до прискорення процесу дозрівання.

Використовуйте рис

Покладіть куплені в магазині авокадо у пластиковий контейнер із сирим рисом. Фрукти мають бути вкриті ним повністю. Рис затримуватиме етиленовий газ. Завдяки цьому вони дозріють за три дні.

Зберігайте авокадо по сусідству з бананами

Банан є кліматичним фруктом. Він продовжує дозрівати після відокремлення від рослини, виділяючи етиленовий газ. Якщо зберігати незрілі авокадо разом із бананами протягом двох днів, то вони дозріють.

Скористайтеся бавовняною тканиною

Викладіть незрілі авокадо на чисту бавовняну тканину. Фрукти повинні розташовуватися один від одного на певній відстані. Накрийте їх ще одним шматком бавовняної тканини. На дозрівання авокадо потрібно кілька днів.

Чи є сенс у нагріванні авокадо в духовці чи НВЧ-печі

Багато хто звик поміщати фрукти в духовку або НВЧ-піч, щоб вони швидше дозріли. Насправді, цей метод малоефективний. По-справжньому стиглими авокадо він не робить. Плоди дійсно стають м’якшими, проте смак і текстуру дозрілих фруктів вони не набувають. Якщо ви використовуєте мікрохвильову піч, то покладіть авокадо в пластиковий контейнер, попередньо проткнувши його вилкою. Після розігріву протягом 30 секунд на високій температурі він стане м’яким. Майте на увазі, що смак та текстура плоду зміняться.

Залишити відповідь

Останні статті
10:31 08.09.2024
П’ять продуктів, які в жодному разі не можна їсти сирими
09:32 08.09.2024
У чому ходити восени 2024 року: найгарячі тренди сезону
10:32 07.09.2024
Названа «єдина поживна речовина», без якої неможливо схуднути
09:33 07.09.2024
5 базових речей осіннього гардеробу, які слід оновити
10:32 06.09.2024
Осінь у стилі Vivienne Westwood: пробуємо повторити образи з показу
09:32 06.09.2024
5 вправ для спалювання максимум калорій за півгодини
10:32 05.09.2024
Осінь у стилі Nina Ricci: пробуємо повторити стильні образи з показу
09:32 05.09.2024
Скинути вагу не вийде: 4 симптоми, що вказують на порушення обміну речовин
10:32 04.09.2024
Без дієт і назавжди: 3 рекомендації щодо позбавлення жиру на животі
09:32 04.09.2024
Модні жіночі черевики на осінь 2024 року: моделі, фото
12:53 03.09.2024
Татуаж повік як досягти ідеальної стрілки з ратушівкою
10:32 03.09.2024
Осінь у стилі Moschino: пробуємо повторити образи з модного показу
09:33 03.09.2024
Як зміниться тіло, якщо присідати щодня по 100 разів
12:14 02.09.2024
Декоративна косметика та контактні лінзи
10:32 02.09.2024
Осінь у стилі Bottega Veneta: пробуємо повторити стильні образи з показу
Всі статті