Для багатьох авокадо є невід’ємною частиною збалансованого раціону. Як свідчить практика, придбати стиглі фрукти в українських супермаркетах можна далеко не завжди. Насправді в цьому немає нічого страшного, оскільки незрілий авокадо може легко набрати потрібні кондиції у вас вдома. Редакція FashionHub вирішила розібратися, як дозріти цей тропічний фрукт у домашніх умовах.
Тримайте авокадо у теплі
Тримайте фрукти в мисці в теплому місці. Для авокадо такий спосіб зберігання є природним методом дозрівання. Слід пам’ятати, що дозрівати в мисці фрукти будуть досить повільно. Вам доведеться зачекати близько семи днів.
Використовуйте паперові пакети
Авокадо виробляють етилен. Цей рослинний гормон ініціює процес дозрівання фруктів. Якщо покласти їх у паперовий пакет, вироблення етилену збільшиться, що призведе до прискорення процесу дозрівання.
Використовуйте рис
Покладіть куплені в магазині авокадо у пластиковий контейнер із сирим рисом. Фрукти мають бути вкриті ним повністю. Рис затримуватиме етиленовий газ. Завдяки цьому вони дозріють за три дні.
Зберігайте авокадо по сусідству з бананами
Банан є кліматичним фруктом. Він продовжує дозрівати після відокремлення від рослини, виділяючи етиленовий газ. Якщо зберігати незрілі авокадо разом із бананами протягом двох днів, то вони дозріють.
Скористайтеся бавовняною тканиною
Викладіть незрілі авокадо на чисту бавовняну тканину. Фрукти повинні розташовуватися один від одного на певній відстані. Накрийте їх ще одним шматком бавовняної тканини. На дозрівання авокадо потрібно кілька днів.
Чи є сенс у нагріванні авокадо в духовці чи НВЧ-печі
Багато хто звик поміщати фрукти в духовку або НВЧ-піч, щоб вони швидше дозріли. Насправді, цей метод малоефективний. По-справжньому стиглими авокадо він не робить. Плоди дійсно стають м’якшими, проте смак і текстуру дозрілих фруктів вони не набувають. Якщо ви використовуєте мікрохвильову піч, то покладіть авокадо в пластиковий контейнер, попередньо проткнувши його вилкою. Після розігріву протягом 30 секунд на високій температурі він стане м’яким. Майте на увазі, що смак та текстура плоду зміняться.