Для багатьох людей м’ясо птиці краще за свинину, яловичину або баранину. Як показує практика, найчастіше вибір робиться на користь курки. Любителі соковитого курячого м’яса навіть не здогадуються про те, що не вся курка однаково корисна. Від вживання деяких частин краще відмовитись, щоб не нашкодити здоров’ю. Редакція FashionHub пропонує обговорити це питання детальніше.
Які частини курки шкідливі для здоров’я
Для людей, які ретельно стежать за фігурою, шкідливою частиною курячої тушки є шкіра. Це пояснюється тим, що вона майже на 100% складається із жиру. Серед усіх частин курки шкіра є абсолютним рекордсменом з калорійності.
Водночас вона має одну незаперечну перевагу. Шкіра надає курячому м’ясу соковитість та аромат. По суті вона є натуральним підсилювачем смаку. Якщо ви поливаєте маслом і рясно солите курку, щоб зробити її смачнішою після видалення шкіри, то ви нівелюєте всю користь від цієї дії.
Найшкідливішою для здоров’я частиною курячої тушки є легкі, оскільки в них акумулюються паразити та бактерії. Найчастіше нейтралізувати їх виходить навіть з допомогою термічної обробки. Крім цього, фахівці не рекомендують вживати в їжу хвости та голови, тому що в них містяться шкідливі для здоров’я токсини.
Що думають із цього приводу вчені
Загалом курятина вважається поживним та корисним для здоров’я продуктом. Найотруйнішою частиною курки є сира. Це пояснюється тим, що у сирій курці швидко розмножуються бактерії. Яку б страву ви не готували, якщо курка не пропеклася зсередини, від її вживання краще відмовитися. Під час приготування готовність курки слід перевіряти по товстій частині.
До речі, вчені називають темне м’ясо курки кориснішим, ніж біле. Незважаючи на той факт, що темне м’ясо калорійне, в ньому вище вміст корисних жирів і вітамінів. Мити курку перед приготуванням не слід. Змити бактерії з неї за допомогою звичайної води ви все одно не зможете. При цьому ви можете занести до неї нові бактерії, які містяться у водопровідній воді.