Найчастіше горіхи макадамія можна зустріти у кондитерських виробах. Вони мають кремову, маслянисту текстуру і багаті на поживні речовини. Макадамія мають протизапальну дію, що робить їх корисними для здоров’я. Редакція FashionHub вирішила з’ясувати, які переваги мають ці незвичайні горіхи.
Антиоксиданти
У горіхах макадамія містяться токотрієноли та флавоноїди. Ці антиоксиданти ефективно протистоять вільним радикалам, які ушкоджують клітини та викликають запалення.
Жири
Макадамія є джерелом мононенасичених жирів, що пригнічують запальні білки. Тривале запалення може завдати шкоди ДНК або спричинити серцеві захворювання. Мононенасичені жири сприяють зниженню рівня «поганого» холестерину, що призводить до зменшення ризику їх розвитку.
Крім цього, макадамія корисні для здоров’я мозку, оскільки він складається переважно з жирів. Регулярне вживання цих горіхів підвищує мозкову активність.
Вітамін E
Макадамія є джерелом вітаміну E. Він уповільнює або запобігає хворобі Альцгеймера та інших нейродегенеративних захворювань головного мозку.
Клітковина
Макадамія корисні для кишечника, оскільки в них міститься розчинна клітковина. Для кишкових бактерій вона виступає у ролі пребіотика. Простіше кажучи, корисні мікроби в кишечнику харчуються клітковиною.
Як вживати горіхи макадамія
Дієтологи рекомендують з’їдати щодня по 10-12 горіхів. Їх можна використовувати як корисний перекус або додавати в страви. Завдяки своїй універсальності макадамія підходять для супів, випічки, десертів і навіть м’яса. Олією макадамія можна заправляти салати.