Для того, щоб скинути вагу, достатньо збалансовано харчуватися та підтримувати дефіцит калорій. Це завдання може бути вирішено за допомогою низькокалорійних, але при цьому ситних страв. Про них і йтиметься у цій статті.
Грецький йогурт з насінням льону та ягодами
Грецький йогурт характеризується високим вмістом білка. Завдяки білку організм залишається ситим більш тривалий час. Окрім цього, йогурт підтримує здоров’я м’язів. У ягодах багато антиоксидантів, мінералів та вітамінів. Вони мають природну насолоду. Насіння льону багате на клітковину та корисні жири, які стримують почуття голоду та забезпечують почуття ситості.
Курка-гриль та овочі
Приготовлене на грилі куряче філе виступає в ролі нежирного джерела білка, що створює відчуття ситості та забезпечує набір м’язової маси. Це дуже важливо для підтримки здорового метаболізму. Смажені на грилі овочі на кшталт солодкого перцю та кабачків низькокалорійні. При цьому в них багато клітковини, мінералів та вітамінів. Смажені овочі забезпечують організм необхідними поживними речовинами без зайвих калорій.
Омлет із грибами та шпинатом
Омлет із грибами та шпинатом є відмінним вибором для людей, які звикли стежити за своєю вагою. Яйця забезпечують організму білковий заряд, завдяки якому почуття ситості зберігається до наступного прийому їжі. Дієтологи з усього світу вважають яйця з грибами та листовою зеленню ідеальною стравою для тих, хто тримає вагу під контролем.
Протеїновий коктейль з мигдальним молоком та шпинатом
Коктейль з сироватковим протеїном, мигдальним молоком та шпинатом є ідеальним рішенням для тих, хто хоче скинути зайву вагу. Завдяки великої кількісті білка він довше зберігає відчуття ситості, не додаючи при цьому калорій. Мигдальне молоко надає протеїновому коктейлю кремову текстуру. При цьому воно є низькокалорійним.
Сочевичний суп
Сочевиця стримує почуття голоду за рахунок клітковини та рослинного білка. Клітковина стабілізує рівень цукру та сприяє здоровому травленню. Вона зменшує потяг до шкідливих продуктів та запобігає енергетичним збоям. Дієтологи називають сочевицю відмінним джерелом клітковини та білка. При низькій калорійності в ній багато поживних речовин.
Сир із насінням чиа та ананасом
У сирі багато білка. Після його вживання людина залишається бадьорою і ситою кілька годин. В ананасі багато вітамінів. Він надає сиру тропічну насолоду, не обтяжуючи при цьому організм зайвими калоріями. У насінні чиа присутні корисні жири та клітковина. Вони забезпечують здорове травлення. У сукупності ці три продукти створюють чудову вершкову комбінацію, яка здатна скласти конкуренцію традиційним десертам.