Кожен горіх має певні переваги для здоров’я. По концентрації поживної речовини, що насичує, серед горіхів є кілька лідерів. Йдеться про арахіс, мигдаль, фісташки та кешью. Саме ці горіхи дієтологи найчастіше рекомендують як джерела рослинного білка. У трьох із них цього нутрієнта більше, ніж у курячому яйці. Редакція FashionHub пропонує обговорити їх більш детально.
Арахіс
У курячому яйці міститься 6 г білка. У 1/4 склянки арахісу 7 г білка та 2 г клітковини. Білок та клітковина забезпечують почуття ситості, стабілізують рівень цукру та уповільнюють травлення.
Мигдаль
Дієтологи називають мигдаль джерелом енергії. Цей горіх багатий на поживні речовини, клітковину і корисні для здоров’я серця антиоксиданти. У 30-грамовій порції (20-25 горіхів) міститься 6 г білка та 3,5 г клітковини, що відповідає 10% добової норми.
Фісташки
У 1/4 склянки очищених від шкаралупи фісташок міститься 6 г білка. У порівнянні з іншими горіхами фісташки мають найвище співвідношення незамінних амінокислот по відношенню до кількості білка. Фісташки також містять калій, що стабілізує артеріальний тиск, корисний для кісток марганець і зміцнюючий імунну систему вітамін B6. Цей горіх багатий на корисні бактерії, які покращують здоров’я кишкового мікробіома.
Кешью
У 30-грамовій порції (18 горіхів) кешью міститься 4 г білка. Це менше ніж у курячому яйці, але більше, ніж в інших горіхах. Кешью є джерелом міді, яка допомагає організму виробляти енергію, а також підтримує імунну та нервову системи. Регулярне вживання кешью сприяє зниженню рівня «поганого» холестерину та кров’яного тиску.