Сири є джерелом насичених жирів, які сприяють підвищенню рівня поганого холестерину та збільшують ризик розвитку серцевих захворювань та інсульту. При схудненні їх зазвичай рекомендують виключити з раціону. Насправді окремі сорти не тільки можна, а й потрібно їсти під час позбавлення зайвих кілограмів. Редакція FashionHub пропонує більш детально обговорити їх.
Кисломолочній сир
Кисломолочний сир можна використовувати як корисний перекус. Він добре втамовує апетит і збільшує м’язову масу. У 1/2 чашці сиру калорійністю 90-110 калорій 14 г білка. Його можна їсти з насінням чиа та ягодами.
Пармезан
У 30-грамовій порції пармезану 10 г білка. Його можна використовувати як начинку для салатів, овочів та омлету. Білок забезпечує відчуття ситості. Чим більше людина сита, тим рідше відбуваються стрибки цукру в крові, які викликають бажання перекусити.
Моцарелла
У 30-грамовій порції моцарелли калорійністю 70-80 калорій 7 г білка. Цей сир чудово забезпечує відчуття ситості, дозволяючи при цьому залишатися у формі. Для схуднення він підходить ідеально.
Фета
У сирі фета менше жиру, ніж у інших сирах. Завдяки цьому він набагато легше засвоюється. Цей сир часто рекомендують жінкам із підвищеною чутливістю до коров’ячого молока. У 30 г сиру фета калорійністю 70-80 калорій 4-5 г білка. Його можна додавати в салати з оливковою олією та зеленню.
Рікотта
У рикотті міститься сироватковий білок, що підтримує спалювання жиру та відновлення м’язів. Цей сир легко змащувати на тости. Його можна додавати в смузі або їсти з какао та корицею як десерт. У 1/2 склянки рикотти калорійністю 170 калорій 14 г білка.
Швейцарський сир
Швейцарський сир характеризується високим вмістом білка та низьким вмістом натрію. В одній скибочці 8 г білка. У порівнянні з іншими сортами у швейцарському сирі дуже мало вуглеводів. Він багатий на вітамін B12 і кальцій.