Цвітна капуста – це справжній скарб для тих, хто цінує своє здоров’я. Ця овочева культура не лише багата вітамінами та мінералами, але й дуже смачна, особливо коли вона готується в клярі. Якщо ви хочете розкрити всі смакові нюанси цвітної капусти, давайте дізнаємося, як правильно приготувати її в клярі.
Інгредієнти:
- 1 середня цвітна капуста
- 2 яйця
- 1/2 стакана борошна
- 1/2 стакана води
- 1 чайна ложка солі
- 1/2 чайної ложки чорного перцю
- Рослинна олія для смаження
Покрокове приготування:
- Перш за все, ретельно вимийте цвітну капусту та відділіть її від кочана на окремі квітки. Виберіть тільки свіжі та красиві квітки.
- У глибокій мисці змішайте борошно, яйця, сіль та перець. Поступово влийте воду і гарно перемішуйте масу ложкою чи вінчиком до однорідності. В результаті ви повинні отримати консистенцію, схожу на густий кефір.
- Розігрійте рослинну олію в глибокій пательні. Кожну квітку обмочуйте в клярі, обережно викладайте на розігріту пательню. Смажте капусту з обох сторін до золотисто-коричневого кольору.
- Готові квітки цвітної капусти витягніть з пательні та відкладіть на паперовий рушник, щоб зняти надмірну олію. Подаємо гарячу цвітну капусту в клярі на стіл як закуску або гарнір до основної страви.