Літні дієти вважаються одними з найсуворіших. Дієтологи наполягають на обов’язковості дотримання питного режиму. Вони рекомендують пити воду за півгодини до їди або через 1,5 години після. Якщо на сонці вас кидає в піт, кількість води слід збільшити на 20%.
Дієта №1 Помідорно-огіркова
Тривалість: 7 днів (рекомендується повторювати щомісяця).
Втрата ваги: 250-300 г на добу.
Схема харчування: помідори та огірки можна їсти у необмеженій кількості. Їх можна міксувати з нежирним йогуртом та кефіром.
Механізм схуднення: огірки виводять із організму всю воду. Томати прискорюють метаболізм за допомогою вітамінів А, С та ензимів.
Дієта №2 Кабачково-цибульна
Тривалість: 3 дні (рекомендується повторювати кожні два тижні).
Втрата ваги: 1,5-2 кг на добу.
Схема харчування: кабачки та цибуля можна вживати в будь-якій кількості. Їх можна заправляти нерафінованою олією холодного віджиму. Овочі можна запікати, варити та тушкувати.
Механізм схуднення: для отримання денної норми калорій необхідно з’їсти 3 кг цибулі та 7 кг кабачків. Як показує практика, на цій дієті можна наїсти максимум 25% від добової калорійної потреби. Створений з її допомогою дефіцит змусить організм добувати енергію із жирових депо.
Дієта №3 Капустяно-рибна
Тривалість: 10 днів (на дієті можна сидіти до 3 місяців).
Втрата ваги: 300-350 г на добу.
Схема харчування: 200 г білокачанної капусти з невеликим шматком риби слід їсти 4-5 разів на день. Для різноманітності раціону можна замінити капусту буряком чи морквою, а також міняти сорти риби. Річкову рибу краще не їсти, оскільки в річках більше бруду.
Механізм схуднення: 100 г риби містить близько 22 г білка. Організму на кожний 1 кг ваги потрібно в день 1 р. Ця дієта виключає можливість виникнення дефіциту білка, що є локомотивом метаболізму. Капуста, буряк та морква є чемпіонами серед овочів за кількістю клітковини. Вона добре виводить токсини і очищає кишечник.
Дієта №4 Бобова
Тривалість: 2 дні (рекомендується повторювати щотижня).
Втрата ваги: 0,5-1 кг на добу.
Схема харчування: вживайте в їжу свіжі молоді або відварені квасолю, сою, нут, маш, сочевицю та горох. У страви можна додавати трохи нерафінованої олії.
Механізм схуднення: у бобових багато клітковини та білка. Крім цього, вони виступають у ролі сорбентів зайвої рідини та токсинів.