×

Тортілья де пататас: як приготувати іспанський картопляний омлет

Класичний іспанський картопляний омлет, відомий також як “Тортілья де Пататас”, є одним з найвідоміших та універсальних страв іспанської кухні. Цю страву можна подавати як на сніданок, так і на обід або вечерю, і вона ідеально підходить як для повсякденного столу, так і для святкового застілля. В її основі лежать лише три основні інгредієнти: картопля, яйця та цибуля, але завдяки своїй простоті та чудовому смаку омлет завоював серця людей по всьому світу.

Інгредієнти:

  • 500 г картоплі
  • 1 велика цибулина
  • 6 великих яєць
  • Оливкова олія для смаження
  • Сіль за смаком
  • Чорний мелений перець за смаком (за бажанням)

Приготування:

  • Картоплю ретельно мийте, очищайте і нарізуйте тонкими скибочками чи кубиками. Цибулю нарізайте тонкими півкільцями або дрібними кубиками.
  • На сковороді розігрійте достатньо оливкової олії. Додайте картоплю та цибулю, знизьте вогонь до середнього і смажте, періодично помішуючи, до золотистого кольору та м’якості картоплі. Важливо, щоб картопля була м’якою, але не розпадалася на частини.
  • Коли картопля і цибуля смажаться, у великій мисці збийте яйця до однорідності. Посоліть і поперчіть до смаку.
  • Коли картопля і цибуля готові, акуратно викладіть їх на паперовий рушник, щоб позбутися зайвої олії. Потім додайте в миску з яйцями і акуратно перемішайте.
  • Видаліть надлишки олії зі сковороди, залишивши лише трохи для смаження омлету. Нагрійте сковороду і вилийте суміш назад. Смажте на повільному вогні доти, доки нижня частина не стане золотистою і не почне відставати від сковороди. Для перевертання омлета можна використовувати тарілку більшого діаметру: накрийте нею сковороду, акуратно переверніть, а потім помістіть омлет назад у сковороду для дожарювання з іншого боку.

Тортілью де пататас подають як у гарячому, так і в холодному вигляді. Омлет має бути золотистим зовні та м’яким усередині.

Залишити відповідь

Останні статті
17:38 10.09.2024
Детокс-програми: які добавки сприяють очищенню організму
13:07 10.09.2024
Як скласти стильний капсульний гардероб на осінь
12:55 10.09.2024
Ліла та енергетичні блоки
12:51 10.09.2024
Осінній догляд за тілом: збереження м’якості та еластичності шкіри
10:32 10.09.2024
Ідеально для осіннього сезону: 3 рецепти ситних супів для схуднення
09:32 10.09.2024
Ідеальний верх для тих, кому набридли шкірянки та бомбери
10:32 09.09.2024
Яким має бути сніданок, щоб не набрати зайві кілограми
09:32 09.09.2024
Вибираємо стильну шкіряну куртку на осінь 2024 року
10:31 08.09.2024
П’ять продуктів, які в жодному разі не можна їсти сирими
09:32 08.09.2024
У чому ходити восени 2024 року: найгарячі тренди сезону
10:32 07.09.2024
Названа «єдина поживна речовина», без якої неможливо схуднути
09:33 07.09.2024
5 базових речей осіннього гардеробу, які слід оновити
10:32 06.09.2024
Осінь у стилі Vivienne Westwood: пробуємо повторити образи з показу
09:32 06.09.2024
5 вправ для спалювання максимум калорій за півгодини
10:32 05.09.2024
Осінь у стилі Nina Ricci: пробуємо повторити стильні образи з показу
Всі статті