×

Тортілья де пататас: як приготувати іспанський картопляний омлет

Класичний іспанський картопляний омлет, відомий також як “Тортілья де Пататас”, є одним з найвідоміших та універсальних страв іспанської кухні. Цю страву можна подавати як на сніданок, так і на обід або вечерю, і вона ідеально підходить як для повсякденного столу, так і для святкового застілля. В її основі лежать лише три основні інгредієнти: картопля, яйця та цибуля, але завдяки своїй простоті та чудовому смаку омлет завоював серця людей по всьому світу.

Інгредієнти:

  • 500 г картоплі
  • 1 велика цибулина
  • 6 великих яєць
  • Оливкова олія для смаження
  • Сіль за смаком
  • Чорний мелений перець за смаком (за бажанням)

Приготування:

  • Картоплю ретельно мийте, очищайте і нарізуйте тонкими скибочками чи кубиками. Цибулю нарізайте тонкими півкільцями або дрібними кубиками.
  • На сковороді розігрійте достатньо оливкової олії. Додайте картоплю та цибулю, знизьте вогонь до середнього і смажте, періодично помішуючи, до золотистого кольору та м’якості картоплі. Важливо, щоб картопля була м’якою, але не розпадалася на частини.
  • Коли картопля і цибуля смажаться, у великій мисці збийте яйця до однорідності. Посоліть і поперчіть до смаку.
  • Коли картопля і цибуля готові, акуратно викладіть їх на паперовий рушник, щоб позбутися зайвої олії. Потім додайте в миску з яйцями і акуратно перемішайте.
  • Видаліть надлишки олії зі сковороди, залишивши лише трохи для смаження омлету. Нагрійте сковороду і вилийте суміш назад. Смажте на повільному вогні доти, доки нижня частина не стане золотистою і не почне відставати від сковороди. Для перевертання омлета можна використовувати тарілку більшого діаметру: накрийте нею сковороду, акуратно переверніть, а потім помістіть омлет назад у сковороду для дожарювання з іншого боку.

Тортілью де пататас подають як у гарячому, так і в холодному вигляді. Омлет має бути золотистим зовні та м’яким усередині.

Залишити відповідь

Останні статті
11:34 21.04.2024
Лікувальний відпочинок у Карпатах в «Ізки»
10:33 21.04.2024
Їсти і не гладшати: 6 продуктів для щоденного вживання без набору ваги
09:33 21.04.2024
Весняний колорблок: найстильніші поєднання кольорів 2024 року
10:32 20.04.2024
Здоровий початок дня: прості ранкові процедури, що допомагають схуднути
09:33 20.04.2024
Як носити сукню з кросівками у 2024 році: 5 модних образів знаменитостей
11:58 19.04.2024
Що робить волейбольні кросівки Asics унікальними
10:33 19.04.2024
Сидяча робота: ТОП-5 простих вправ для позбавлення від болю в спині
09:33 19.04.2024
Червоні штани знову в тренді: модні образи з фото
17:49 18.04.2024
ШКІРЯНІ СУМКИ ЖІНОЧІ: ЯК ПОЄДНУВАТИ З ОДЯГОМ У ПОВСЯКДЕННОМУ ЖИТТІ?
17:40 18.04.2024
Як вибрати косметику для волосся?
17:29 18.04.2024
Спастичність після ушкоджень спинного мозку: виклики та рішення
10:33 18.04.2024
Дієта MIND: продукти, за допомогою яких можна стати розумнішим
09:33 18.04.2024
Спідниці з рюшами на літо 2024: ТОП-3 найактуальніших моделей
17:10 17.04.2024
Жіноче взуття: історія розвитку та вдосконалення
11:00 17.04.2024
Murmurua: Піднімаємо Інтимність на Новий Рівень
Всі статті