×

Тортілья де пататас: як приготувати іспанський картопляний омлет

Класичний іспанський картопляний омлет, відомий також як “Тортілья де Пататас”, є одним з найвідоміших та універсальних страв іспанської кухні. Цю страву можна подавати як на сніданок, так і на обід або вечерю, і вона ідеально підходить як для повсякденного столу, так і для святкового застілля. В її основі лежать лише три основні інгредієнти: картопля, яйця та цибуля, але завдяки своїй простоті та чудовому смаку омлет завоював серця людей по всьому світу.

Інгредієнти:

  • 500 г картоплі
  • 1 велика цибулина
  • 6 великих яєць
  • Оливкова олія для смаження
  • Сіль за смаком
  • Чорний мелений перець за смаком (за бажанням)

Приготування:

  • Картоплю ретельно мийте, очищайте і нарізуйте тонкими скибочками чи кубиками. Цибулю нарізайте тонкими півкільцями або дрібними кубиками.
  • На сковороді розігрійте достатньо оливкової олії. Додайте картоплю та цибулю, знизьте вогонь до середнього і смажте, періодично помішуючи, до золотистого кольору та м’якості картоплі. Важливо, щоб картопля була м’якою, але не розпадалася на частини.
  • Коли картопля і цибуля смажаться, у великій мисці збийте яйця до однорідності. Посоліть і поперчіть до смаку.
  • Коли картопля і цибуля готові, акуратно викладіть їх на паперовий рушник, щоб позбутися зайвої олії. Потім додайте в миску з яйцями і акуратно перемішайте.
  • Видаліть надлишки олії зі сковороди, залишивши лише трохи для смаження омлету. Нагрійте сковороду і вилийте суміш назад. Смажте на повільному вогні доти, доки нижня частина не стане золотистою і не почне відставати від сковороди. Для перевертання омлета можна використовувати тарілку більшого діаметру: накрийте нею сковороду, акуратно переверніть, а потім помістіть омлет назад у сковороду для дожарювання з іншого боку.

Тортілью де пататас подають як у гарячому, так і в холодному вигляді. Омлет має бути золотистим зовні та м’яким усередині.

Залишити відповідь

Останні статті
09:32 18.03.2025
Найтрендовіші окуляри 2025 року: 5 моделей на всі випадки життя
14:37 17.03.2025
Весняний догляд за волоссям: як підготувати локони до теплого сезону
09:32 17.03.2025
Який сир ідеально підходить для схуднення: 5 найкращих сортів
09:32 16.03.2025
5 стрітстайл-трендів з паризького Тижня моди на весну 2025
13:13 15.03.2025
Від перлів до черепашок: 5 ювелірних трендів весняно-літнього сезону 2025
11:13 14.03.2025
Діджитал-маркетинг у сфері моди: як бренди завойовують онлайн-простір 
09:46 14.03.2025
Страхування життя – що це та навіщо воно потрібне?
09:32 14.03.2025
Які джинси актуальні навесні 2025: 5 гарячих трендів
09:32 13.03.2025
Незвичайні варіанти верхнього одягу на весну 2025: 5 готових ідей
13:06 12.03.2025
Найкращі вітаміни для жінок: як підтримати красу і здоров’я
12:59 12.03.2025
Ідеї для весільного декору 2025: стиль, елегантність і унікальність
12:53 12.03.2025
Час розквітати! Нова весняна колекція Pastel Garden від CHER’17
09:32 12.03.2025
Від бруталізму до наївності: 6 стрітстайл-трендів з паризького Тижня моди
16:15 11.03.2025
Сумка шопер з тканини: класика, стиль та практичність у кожному виробі
10:32 11.03.2025
Весна у стилі Louis Vuitton: пробуємо повторити стильні образи з показу
Всі статті