×

Як приготувати бограч: покроковий рецепт

Бограч – це особлива страва. Вона відома своєю смаковою насиченістю та ароматом, і її можна готувати з різними видами м’яса та овочів. Ми пропонуємо простий рецепт бограча, який стане гарним вибором на кожен стіл.

Інгредієнти:

  • 500 г яловичини (або іншого м’яса на вибір, наприклад, свинини або курки)
  • 1 велика цибуля
  • 2-3 головки часнику
  • 2-3 червоні болгарські перці
  • 2-3 помідори або 1 склянка консервованих томатів
  • 2 ст. ложки паприки (солодкої або гострої, на ваш вибір)
  • 1 ч. ложка солі
  • 1/2 ч. ложки чорного перцю
  • 1 ч. ложка солодкого червоного перцю
  • 1 ч. ложка кмину
  • 2 ст. ложки рослинного масла
  • 2-3 сухі перці чилі (за бажанням, для гостроти)
  • 1 лавровий лист
  • 1/2 ч. ложки суміші сухих трав (тим’ян, розмарин, орегано, за вашим вибором)
  • 2 ст. ложки томатної пасті
  • 1 склянка гарячого бульйону або води
  • 1 банка (400 г) консервованих бобів (зазвичай використовують великі квасолі)
  • Сіль і перець за смаком
  • 2-3 ст. ложки молока (за бажанням)

Покрокове приготування:

  • Почніть з підготовки м’яса. Наріжте його на невеликі кубики або смужки. При необхідності видаліть надлишковий жир.
  • Розірвіть часник на дрібні дольки, наріжте цибулю і перці на кружельця.
  • У великій каструлі або глиняному горщику розігрійте рослинне масло на середньому вогні. Додайте м’ясо і обсмажте його, поки воно не змінить колір на золотистий.
  • Додайте нарізаний часник і цибулю до м’яса, і тушкуйте разом до м’якості овочів.
  • Додайте нарізані болгарські перці і наступні 5-7 хвилин готуйте разом з м’ясом і овочами.
  • Додайте паприку, сіль, перець, солодкий червоний перець, кмин, лавровий лист і сухі трави. Помішуйте і продовжуйте готувати ще 2-3 хвилини, доки аромати не стануть яскравими.
  • Додайте томатну пасту та помідори (або консервовані томати). Тушкуйте ще кілька хвилин, поки овочі не стануть м’якими.
  • Додайте гарячий бульйон (або гарячу воду) і сухі перці чилі, якщо ви бажаєте додати гостроти. Прикрийте каструлю і доведіть до кипіння.
  • Зменшіть вогонь, прикрийте і варіть бограч на помірному вогні протягом приблизно 30 хвилин, поки м’ясо не стане надзвичайно ніжним.
  • Додайте консервовані боби і продовжуйте готувати бограч ще 10-15 хвилин, або доки боби не розігріються.
  • Підсоліть та поперчіть за смаком, і якщо ви бажаєте, додайте молоко для більшої ніжності смаку.

Подавайте бограч гарячим, прикрасивши свіжими зіллями та сметаною. Також його можна подавати з куском свіжого хліба або пиріжками.

Залишити відповідь

Останні статті
16:31 19.07.2024
Вибір ідеального сидіння для барного стільця
14:53 19.07.2024
Як правильно обрати сукню для дівчинки: актуальні фасони та моделі
10:32 19.07.2024
Топ-5 найкорисніших продуктів, на яких не варто заощаджувати влітку
09:32 19.07.2024
Як носити жіночий піджак восени 2024 року: образи, фото
19:04 18.07.2024
Японський манікюр – тренд 2024 року у догляді за нігтями
17:57 18.07.2024
Falke: зручність, про яку ви мріяли
10:32 18.07.2024
5 звичок у душі, які можуть призвести до виникнення проблем зі шкірою
09:32 18.07.2024
Літо у стилі Hermes: пробуємо повторити стильні образи з модного показу
10:32 17.07.2024
Спортзали та дієти стануть не потрібні: встановлена ​​причина спалювання організмом жиру
09:32 17.07.2024
З чим поєднувати шовкову спідницю восени 2024 року: образи, фото
10:32 16.07.2024
Топ-5 помилок, що перетворюють корисну вівсянку на калорійну бомбу
09:32 16.07.2024
Літо в стилі Bottega Veneta: пробуємо повторити один із образів з модного показу
10:32 15.07.2024
Топ-5 переваг насіння чиа для здоров’я
09:32 15.07.2024
Вибираємо найтрендовіші джинси на осінь 2024: моделі, фото
10:32 14.07.2024
Що буде з організмом у разі повної відмови від хліба
Всі статті