×

Як приготувати бограч: покроковий рецепт

Бограч – це особлива страва. Вона відома своєю смаковою насиченістю та ароматом, і її можна готувати з різними видами м’яса та овочів. Ми пропонуємо простий рецепт бограча, який стане гарним вибором на кожен стіл.

Інгредієнти:

  • 500 г яловичини (або іншого м’яса на вибір, наприклад, свинини або курки)
  • 1 велика цибуля
  • 2-3 головки часнику
  • 2-3 червоні болгарські перці
  • 2-3 помідори або 1 склянка консервованих томатів
  • 2 ст. ложки паприки (солодкої або гострої, на ваш вибір)
  • 1 ч. ложка солі
  • 1/2 ч. ложки чорного перцю
  • 1 ч. ложка солодкого червоного перцю
  • 1 ч. ложка кмину
  • 2 ст. ложки рослинного масла
  • 2-3 сухі перці чилі (за бажанням, для гостроти)
  • 1 лавровий лист
  • 1/2 ч. ложки суміші сухих трав (тим’ян, розмарин, орегано, за вашим вибором)
  • 2 ст. ложки томатної пасті
  • 1 склянка гарячого бульйону або води
  • 1 банка (400 г) консервованих бобів (зазвичай використовують великі квасолі)
  • Сіль і перець за смаком
  • 2-3 ст. ложки молока (за бажанням)

Покрокове приготування:

  • Почніть з підготовки м’яса. Наріжте його на невеликі кубики або смужки. При необхідності видаліть надлишковий жир.
  • Розірвіть часник на дрібні дольки, наріжте цибулю і перці на кружельця.
  • У великій каструлі або глиняному горщику розігрійте рослинне масло на середньому вогні. Додайте м’ясо і обсмажте його, поки воно не змінить колір на золотистий.
  • Додайте нарізаний часник і цибулю до м’яса, і тушкуйте разом до м’якості овочів.
  • Додайте нарізані болгарські перці і наступні 5-7 хвилин готуйте разом з м’ясом і овочами.
  • Додайте паприку, сіль, перець, солодкий червоний перець, кмин, лавровий лист і сухі трави. Помішуйте і продовжуйте готувати ще 2-3 хвилини, доки аромати не стануть яскравими.
  • Додайте томатну пасту та помідори (або консервовані томати). Тушкуйте ще кілька хвилин, поки овочі не стануть м’якими.
  • Додайте гарячий бульйон (або гарячу воду) і сухі перці чилі, якщо ви бажаєте додати гостроти. Прикрийте каструлю і доведіть до кипіння.
  • Зменшіть вогонь, прикрийте і варіть бограч на помірному вогні протягом приблизно 30 хвилин, поки м’ясо не стане надзвичайно ніжним.
  • Додайте консервовані боби і продовжуйте готувати бограч ще 10-15 хвилин, або доки боби не розігріються.
  • Підсоліть та поперчіть за смаком, і якщо ви бажаєте, додайте молоко для більшої ніжності смаку.

Подавайте бограч гарячим, прикрасивши свіжими зіллями та сметаною. Також його можна подавати з куском свіжого хліба або пиріжками.

Залишити відповідь

Останні статті
13:52 22.03.2025
Які піджаки в моді у 2025 році: 5 трендових моделей
09:32 21.03.2025
Весна у стилі Gucci: пробуємо повторити стильні образи з показу
09:32 20.03.2025
Вибираємо сумку на весну 2025: нестандартні рішення та класика
09:32 19.03.2025
Колона, пліссе або з рюшами: спідниці з модних показів на весну 2025
09:32 18.03.2025
Найтрендовіші окуляри 2025 року: 5 моделей на всі випадки життя
14:37 17.03.2025
Весняний догляд за волоссям: як підготувати локони до теплого сезону
09:32 17.03.2025
Який сир ідеально підходить для схуднення: 5 найкращих сортів
09:32 16.03.2025
5 стрітстайл-трендів з паризького Тижня моди на весну 2025
13:13 15.03.2025
Від перлів до черепашок: 5 ювелірних трендів весняно-літнього сезону 2025
11:13 14.03.2025
Діджитал-маркетинг у сфері моди: як бренди завойовують онлайн-простір 
09:46 14.03.2025
Страхування життя – що це та навіщо воно потрібне?
09:32 14.03.2025
Які джинси актуальні навесні 2025: 5 гарячих трендів
09:32 13.03.2025
Незвичайні варіанти верхнього одягу на весну 2025: 5 готових ідей
13:06 12.03.2025
Найкращі вітаміни для жінок: як підтримати красу і здоров’я
12:59 12.03.2025
Ідеї для весільного декору 2025: стиль, елегантність і унікальність
Всі статті