×

Як приготувати бограч: покроковий рецепт

Бограч – це особлива страва. Вона відома своєю смаковою насиченістю та ароматом, і її можна готувати з різними видами м’яса та овочів. Ми пропонуємо простий рецепт бограча, який стане гарним вибором на кожен стіл.

Інгредієнти:

  • 500 г яловичини (або іншого м’яса на вибір, наприклад, свинини або курки)
  • 1 велика цибуля
  • 2-3 головки часнику
  • 2-3 червоні болгарські перці
  • 2-3 помідори або 1 склянка консервованих томатів
  • 2 ст. ложки паприки (солодкої або гострої, на ваш вибір)
  • 1 ч. ложка солі
  • 1/2 ч. ложки чорного перцю
  • 1 ч. ложка солодкого червоного перцю
  • 1 ч. ложка кмину
  • 2 ст. ложки рослинного масла
  • 2-3 сухі перці чилі (за бажанням, для гостроти)
  • 1 лавровий лист
  • 1/2 ч. ложки суміші сухих трав (тим’ян, розмарин, орегано, за вашим вибором)
  • 2 ст. ложки томатної пасті
  • 1 склянка гарячого бульйону або води
  • 1 банка (400 г) консервованих бобів (зазвичай використовують великі квасолі)
  • Сіль і перець за смаком
  • 2-3 ст. ложки молока (за бажанням)

Покрокове приготування:

  • Почніть з підготовки м’яса. Наріжте його на невеликі кубики або смужки. При необхідності видаліть надлишковий жир.
  • Розірвіть часник на дрібні дольки, наріжте цибулю і перці на кружельця.
  • У великій каструлі або глиняному горщику розігрійте рослинне масло на середньому вогні. Додайте м’ясо і обсмажте його, поки воно не змінить колір на золотистий.
  • Додайте нарізаний часник і цибулю до м’яса, і тушкуйте разом до м’якості овочів.
  • Додайте нарізані болгарські перці і наступні 5-7 хвилин готуйте разом з м’ясом і овочами.
  • Додайте паприку, сіль, перець, солодкий червоний перець, кмин, лавровий лист і сухі трави. Помішуйте і продовжуйте готувати ще 2-3 хвилини, доки аромати не стануть яскравими.
  • Додайте томатну пасту та помідори (або консервовані томати). Тушкуйте ще кілька хвилин, поки овочі не стануть м’якими.
  • Додайте гарячий бульйон (або гарячу воду) і сухі перці чилі, якщо ви бажаєте додати гостроти. Прикрийте каструлю і доведіть до кипіння.
  • Зменшіть вогонь, прикрийте і варіть бограч на помірному вогні протягом приблизно 30 хвилин, поки м’ясо не стане надзвичайно ніжним.
  • Додайте консервовані боби і продовжуйте готувати бограч ще 10-15 хвилин, або доки боби не розігріються.
  • Підсоліть та поперчіть за смаком, і якщо ви бажаєте, додайте молоко для більшої ніжності смаку.

Подавайте бограч гарячим, прикрасивши свіжими зіллями та сметаною. Також його можна подавати з куском свіжого хліба або пиріжками.

Залишити відповідь

Останні статті
14:16 03.03.2024
10 вишуканих образів Наді Дорофєєвої
09:55 03.03.2024
Блискучий френч: модні ідеї з фото
15:16 02.03.2024
Декілька хитрощів макіяжу, які зроблять вас молодшою
09:32 02.03.2024
5 незвичайних гарнірів, які урізноманітнять повсякденне меню
18:42 01.03.2024
Базові футболки для дітей та дорослих – яких фасонів бувають і з чим носити
10:24 01.03.2024
Модні сукні в смужку весна 2024: актуальні тренди
22:49 29.02.2024
Яка роль монопода у стабільній фотографії та відеозйомці?
17:43 29.02.2024
Чому ківі треба їсти зі шкіркою: головні причини
17:15 29.02.2024
5 модних стрижок на кучеряве волосся
14:44 29.02.2024
УЗД – безболісний та інформативний спосіб діагностики
13:31 29.02.2024
Чому для купівлі брендового одягу краще обрати ресейл платформу?
10:56 29.02.2024
Дерматокосметика BABE: професійний догляд за обличчям та тілом
16:00 28.02.2024
Яку сукню одягнути на 8 березня: стильні ідеї
11:00 28.02.2024
Як доглядати за проблемною шкірою обличчя: топ-5 порад
10:58 28.02.2024
Як правильно обрати препарати від нудоти та блювоти: що потрібно знати
Всі статті