×

Як приготувати яйце-пашот: простий покроковий рецепт

Яйце-пашот – це страва, приготована шляхом варіння яйця без шкаралупи, при цьому жовток та білок залишаються м’якими та ніжними. Це чудова альтернатива звичайним яєчням і може подаватися як самостійна страва або як начинка для сендвічів та салатів. Пропонуємо рецепт, як приготувати яйце-пашот.

Інгредієнти:

  • 2 яйця
  • Вода
  • 1 чайна ложка оцту (необов’язково)
  • Сіль та перець за смаком
  • Тости або булочка для подачі (за бажанням)
  • Додаткові інгредієнти для подачі (наприклад, авокадо, помідори, шпинат)

Покроковий процес:

  • Підготуйте посуд. Виберіть каструлю з товстим дном та високими бортами. Це дозволить яйцям легко варитись без розсипання.
  • Залийте воду. Наповніть каструлю водою на 2/3 її об’єму та поставте на середній вогонь. Якщо ви бажаєте, додайте чайну ложку оцту у воду, щоб яйця легше скріплювалися.
  • Доведіть воду до кипіння. Зачекайте, доки вода почне кипіти.
  • Підготуйте яйця. Розбийте кожне яйце в окремій мисці. Постарайтеся зробити це так, щоб жовток залишився цілим.
  • Зробіть вир. Використовуючи дерев’яну ложку або віночок, створіть вирву в центрі окропу.
  • Обережно опустіть яйця. Обережно виливайте яйця з мисок у вир, намагаючись утримати їх цілісними.
  • Варіть яйця. Зменшіть вогонь до мінімуму, щоб вода залишалася лише киплячою. Варіть яйця протягом 3-4 хвилин для м’якого жовтка або 5-6 хвилин для густішої консистенції.
  • Вийміть яйця-пашот. За допомогою друшляка або ложки з довгою ручкою акуратно вийміть яйця з каструлі. Дозвольте зайвій воді стекти.

Викладіть яйця-пашот на тарілку, посипте сіллю та перцем до смаку. Подавайте з тостами чи булочкою. Ви також можете додати додаткові інгредієнти, такі як авокадо, помідори або шпинат, для різноманітності смаків.

Залишити відповідь

Останні статті
16:31 19.07.2024
Вибір ідеального сидіння для барного стільця
14:53 19.07.2024
Як правильно обрати сукню для дівчинки: актуальні фасони та моделі
10:32 19.07.2024
Топ-5 найкорисніших продуктів, на яких не варто заощаджувати влітку
09:32 19.07.2024
Як носити жіночий піджак восени 2024 року: образи, фото
19:04 18.07.2024
Японський манікюр – тренд 2024 року у догляді за нігтями
17:57 18.07.2024
Falke: зручність, про яку ви мріяли
10:32 18.07.2024
5 звичок у душі, які можуть призвести до виникнення проблем зі шкірою
09:32 18.07.2024
Літо у стилі Hermes: пробуємо повторити стильні образи з модного показу
10:32 17.07.2024
Спортзали та дієти стануть не потрібні: встановлена ​​причина спалювання організмом жиру
09:32 17.07.2024
З чим поєднувати шовкову спідницю восени 2024 року: образи, фото
10:32 16.07.2024
Топ-5 помилок, що перетворюють корисну вівсянку на калорійну бомбу
09:32 16.07.2024
Літо в стилі Bottega Veneta: пробуємо повторити один із образів з модного показу
10:32 15.07.2024
Топ-5 переваг насіння чиа для здоров’я
09:32 15.07.2024
Вибираємо найтрендовіші джинси на осінь 2024: моделі, фото
10:32 14.07.2024
Що буде з організмом у разі повної відмови від хліба
Всі статті