Яйце-пашот – це страва, приготована шляхом варіння яйця без шкаралупи, при цьому жовток та білок залишаються м’якими та ніжними. Це чудова альтернатива звичайним яєчням і може подаватися як самостійна страва або як начинка для сендвічів та салатів. Пропонуємо рецепт, як приготувати яйце-пашот.
Інгредієнти:
- 2 яйця
- Вода
- 1 чайна ложка оцту (необов’язково)
- Сіль та перець за смаком
- Тости або булочка для подачі (за бажанням)
- Додаткові інгредієнти для подачі (наприклад, авокадо, помідори, шпинат)
Покроковий процес:
- Підготуйте посуд. Виберіть каструлю з товстим дном та високими бортами. Це дозволить яйцям легко варитись без розсипання.
- Залийте воду. Наповніть каструлю водою на 2/3 її об’єму та поставте на середній вогонь. Якщо ви бажаєте, додайте чайну ложку оцту у воду, щоб яйця легше скріплювалися.
- Доведіть воду до кипіння. Зачекайте, доки вода почне кипіти.
- Підготуйте яйця. Розбийте кожне яйце в окремій мисці. Постарайтеся зробити це так, щоб жовток залишився цілим.
- Зробіть вир. Використовуючи дерев’яну ложку або віночок, створіть вирву в центрі окропу.
- Обережно опустіть яйця. Обережно виливайте яйця з мисок у вир, намагаючись утримати їх цілісними.
- Варіть яйця. Зменшіть вогонь до мінімуму, щоб вода залишалася лише киплячою. Варіть яйця протягом 3-4 хвилин для м’якого жовтка або 5-6 хвилин для густішої консистенції.
- Вийміть яйця-пашот. За допомогою друшляка або ложки з довгою ручкою акуратно вийміть яйця з каструлі. Дозвольте зайвій воді стекти.
Викладіть яйця-пашот на тарілку, посипте сіллю та перцем до смаку. Подавайте з тостами чи булочкою. Ви також можете додати додаткові інгредієнти, такі як авокадо, помідори або шпинат, для різноманітності смаків.