×

Як приготувати смачний український борщ – секрети ідеальної страви

Борщ – це страва, якою пишається кожен українець. Вона не просто смачна, але ще й неймовірно корисна. При цьому до неї можна додавати різні інгредієнти, навіть рибу. Через це відрізняються правила приготування страви. Зокрема, потрібно знати, як варити борщ з квасолею, який відрізняється особливим смаком, поживністю. Крім того, є декілька секретів приготування цієї страви.

Правильний бульйон

Починаючи варити борщ, спочатку відваріть м’ясо. Його заливають холодною водою, а варять лише на маленькому вогні, регулярно прибираючи пінку. В цьому випадку бульйон залишиться прозорим.

Ідеальний варіант для борщу – це м’ясо на кісточці. Саме завдяки йому можна отримати наваристу структуру.

Якщо ж у вас бульйон залишився каламутним, варто долити в каструлю холодної води та закип’ятити. Коли підніметься піна, її достатньо прибрати. Щодо спецій, в рідину можна додати лавровий лист, перець горошком, а також цілу цибулину.

Як та що додавати?

Звичайно, є різні інгредієнти, які додаються до борщу. Але деякі з них потребують особливої уваги. Зокрема, розглянемо, як правильно їх додавати.

  • Буряк. Кожному хочеться, щоб цей продукт не втратив свій колір. Щоб не зіткнутися з цією ситуацією, не додавайте сирий буряк в піджарку. В такому випадку він дасть смак, але втратить колір. Краще попередньо зваріть його, запечіть або ж протушкуйте з томатною пастою.
  • Кислота та цукор. В борщу важливий унікальний баланс смаку. Він створюється за рахунок додавання цукру. Зокрема, потрібно 1-2 ч.л. на п’ятилітрову каструлю. Також можна трішки підсолодити піджарку, що дозволить пом’якшити смак томатів. Якщо борщу не вистачає кислоти, то можна додати лимонну або ж оцет. Головне зробити це до того, як ви покладете в каструлю буряк.
  • Перець. Якщо ви хочете підсилити смак та аромат страви, додайте за п’ять хвилин до закінчення варіння нарізаний соломкою солодкий перець.
  • Зелень. Не всі її додають, але якщо ви хочете підсилити смак з її допомогою, то краще всипати її в борщ на заключному етапі готування. Завдяки цьому ви зможете максимально зберегти вміст вітамінів.

Одним з найкращих доповнень до справжнього українського борщу буде сало та часник. Ви можете подрібнити інгредієнти в блендері, посолити та перемішати. Додайте таку заправку в борщ після того, як ви поклали в нього капусту. Після цього дайте страві настоятися близько 30 хвилин. Завдяки цьому всі продукти наситяться, а ви досягнете неперевершеного смаку.

Залишити відповідь

Останні статті
11:31 08.07.2024
Коли тест на вагітність позитивний, а вагітності немає
11:23 08.07.2024
Привітання з Днем народження: що побажати?
10:32 08.07.2024
Як уберегтися від шуму генераторів, який провокує зайву вагу та стрес
09:32 08.07.2024
Модні костюми на осінь 2024 року: тренди, фото
10:32 07.07.2024
Топ-5 найкорисніших для фігури літніх десертів
09:32 07.07.2024
5 правил офісного дрес-коду, які втратили актуальність. Як модно одягатися сьогодні
12:59 06.07.2024
Stone Island в Києві: Ексклюзивний Стиль та Неперевершена Якість у Кожному Виробі
12:52 06.07.2024
Rick Owens: Висока якість та неповторний стиль
10:32 06.07.2024
09:32 06.07.2024
Гік-шик та іронічні футболки: 5 трендів з берлінського Тижня моди 2024
11:46 05.07.2024
Як приготувати смачний український борщ – секрети ідеальної страви
10:32 05.07.2024
Як не погладшати у відпустці: 5 ефективних рекомендацій від дієтологів
09:32 05.07.2024
Літо у стилі Giorgio Armani: повторюємо стильні образи з модного показу
10:32 04.07.2024
5 вправ для розминки при сидячій роботі в офісі
09:32 04.07.2024
5 найбільш актуальних трендів майбутнього осіннього сезону 2024 року
Всі статті