Багато людей свідомо не вживають каву, оскільки вважають її шкідливою для здоров’я. Насправді, при помірному вживанні даного напою він здатний приносити організму виключно користь. Редакція FashionHub вирішила розібратися, як підвищити корисність кави без втрати смаку.
Відмова від підсолоджувачів та цукру
Найпростішим способом зробити каву кориснішою є повна відмова від цукру, підсолоджувачів та сиропу. Вони додають напою «порожні» калорії. Додані цукри сприяють стрибкам рівня глюкози, що може призвести до занепаду сил наприкінці дня. Використовуйте здорові альтернативи на кшталт стевії, кленового сиропу та меду.
Додавання рослинного молока
Якщо ви любите пити каву з вершками або молоком, то є сенс перейти на вживання рослинного молока. У порівнянні з коров’ячим молоком у рослинному менше насичених жирів та калорій, що робить його більш корисним для організму. Рослинне молоко, наприклад, вівсяне або мигдальне часто збагачене вітаміном D і кальцієм, які сприяють здоров’ю кісток.
Додавання кориці
Кориця є чудовою альтернативою ароматним сиропам. Вона надає напою заспокійливий, теплий смак. Кориця є джерелом антиоксидантів. Вона допомагає регулювати рівень глюкози в крові та має протизапальні властивості. Спеція надає каві природну солодкість, завдяки чому ви зможете легко відмовитися від цукру і підсолоджувачів.
Додавання колагену
Для підвищення корисності кави почніть додавати до неї колаген або протеїновий порошок. Колаген корисний для здоров’я суглобів, волосся та шкіри. Протеїновий порошок забезпечує тривале відчуття ситості. Завдяки цьому у вас не виникатиме бажання перекусити.
Вживання чорної кави
Намагайтеся вживати каву лише у натуральному вигляді. Чорна кава низькокалорійна від природи. У ній відсутні жири та цукри. Якщо натуральна кава для вас занадто міцна, додайте в неї рослинне молоко або мед.