Кальмари – досить незвичайний інгредієнт, який може стати смачним доповненням до будь-якого меню. І їх можна готувати по-різному: запікати, варити, смажити. Ми пропонуємо рецепт фаршированих кальмарів з рисом.
Інгредієнти:
- 14 невеликих кальмарів
- 80 г рису;
- 1 цибулина;
- Петрушка;
- Лимон;
- Олія;
- Сіль та чорний перець.
Покрокове приготування:
- Промийте та очистіть кальмарів, одного з них потрібно нарізати тоненькими смужками.
- Зваріть рис, цибулю поріжте тоненькими частинками, також наріжте петрушку, а з лимону видавіть сік.
- Розігрійте пательню та налийте олію. Підсмажте на ній цибулю та порізаний кальмар. Приправте сіллю та перцем, додайте дві третини петрушки та декілька капель лимонного соку.
- Перемішайте все, додайте рис та готуйте ще 3-4 хвилини. Зніміть суміш з вогню та дайте їх охолодитися.
- Готовою сумішшю нафаршируйте кальмарів, а їх краї закріпіть зубочистками.
- Обсмажте заготовки на пательні. Влийте воду та додайте лимонний сік, посоліть та поперчіть. Додайте петрушку. Накрийте пательню кришкою та готуйте 35 хвилин.