М’ясо вважається одним із найкращих джерел високоякісного білка, який використовується організмом для будівництва та відновлення м’язів. Крім цього, у м’ясі містяться цинк та залізо, які дуже важливі для організму людини. Залежно від виду та кількості щоденне вживання м’яса може як забезпечити організму переваги, так і створити для нього певні ризики. Редакція FashionHub пропонує більш детально обговорити це питання.
Користь від щоденного вживання м’яса
У м’ясі міститься якісний білок. Крім цього, воно є джерелом усіх незамінних амінокислот, які організмом не виробляються. Отримати їх може тільки з їжі.
Крім білка, необхідного для зростання тканин, відновлення м’язових волокон та загального здоров’я, у м’ясі містяться наступні мінерали та вітаміни:
- Цинк (підтримка імунної системи, загоєння ран, зростання та відновлення клітин, метаболізм вуглеводів).
- Залізо (вироблення гемоглобіну, здоров’я кісткового мозку та м’язів, функціонування внутрішніх органів).
- Вітаміни групи B (перетворення їжі на енергію, утворення червоних кров’яних тіл).
Шкода від щоденного вживання м’яса
Медики рекомендують уникати надмірного вживання будь-яких продуктів. М’ясо щодо у цьому відношенні винятком не є. Вкрай важливо, щоб добовий раціон був збалансований. Крім м’яса, він повинен включати злаки, фрукти і овочі.
Результати дослідження показали, що при надмірному вживанні обробленого чи червоного м’яса ризик розвитку онкологічних захворювань зростає. М’ясо може стати причиною раку кишечника, грудей та простати. Щоб цього уникнути, достатньо скоротити добове споживання м’яса до 50 г.
З віком м’язова маса може скорочуватися. Для її підтримки необхідно з’їдати щодня по 1,2 г білка за кожний кілограм ваги. Відповідно до рекомендацій дієтологів на білок має припадати 10-35% калорійності добового раціону.