Антиоксиданти грають одну з провідних ролей у підтримці імунітету, здоровому старінні та профілактиці захворювань. Вони знижують ризик розвитку захворювань серця, діабету та деяких онкологічних захворювань. Крім цього, антиоксиданти запобігають віковому погіршенню когнітивних функцій. Редакція FashionHub вирішила з’ясувати, в яких продуктах їх найбільше.
Чорниця
Одна чашка чорниці здатна задовольнити 24% добової потреби організму у вітаміні C, 36% — у вітаміні K та 25% — марганці. За словами дієтологів, з точки зору вмісту антиоксидантів чорниця є справжнім суперфудом.
Пекани
Вживання однієї 28-грамової порції пеканів на день дозволяє забезпечити здоров’ю серця величезну користь. Це пояснюється тим, що в пеканах містяться поліфеноли та вітамін E, а також корисні жири, які допомагають організму справлятися із запаленнями та благотворно впливають на мозкову діяльність.
Темний шоколад
Дієтологи називають шоколад з 70-75% вмістом какао повноцінним антиоксидантом, який може скласти конкуренцію чорниці. Він є джерелом поліфенолів та флавоноїдів. Один-два шматочки темного шоколаду на день принесуть здоров’ю величезну користь.
Артишоки
Артишок є джерелами поліфенолів. Ці рослинні сполуки дуже корисні здоров’ю. Крім цього, в артишоках міститься клітковина, магній та вітамін C.
Червона квасоля
Бобові по праву вважаються одним із найдоступніших джерел рослинного білка. Вони багаті на клітковину, магній, калій і залізо. У червоній квасолі також містяться поліфеноли, що робить її справжнім суперфудом.
Волоські горіхи
Крім антиоксидантів, у волоських горіхах містяться жирні кислоти омега-3, які підтримують здоров’я серця, піднімають настрій та покращують когнітивні функції.
Ягоди годжі
Ягоди годжі є джерелом антиоксидантів і вітаміну C. Їх можна використовувати у якості перекусу або додавати в смузі. Дієтологи рекомендують з’їдати щодня по 2 столові ложки ягід.





