Якщо вам необхідно схуднути або взяти під контроль рівень цукру, то перше, з чого потрібно почати, так це со зміни свого добового раціону. Американська діабетична асоціація рекомендує використовувати для досягнення цієї мети метод діабетичної тарілки, який був придуманий десять років тому. Редакція FashionHub вирішила розібратися, у чому суть даного способу схуднення та наскільки він ефективний.
Відповідно до рекомендацій половину 22,5-сантиметрової тарілки повинні займати некрохмалисті овочі. 25% тарілки потрібно відвести під пісний білок. Ще 25% тарілки має припадати на високоякісні вуглеводи на кшталт крохмалистих овочів, бобових, цільних зерен та фруктів.
Метод діабетичної тарілки було розроблено для діабетиків. Незважаючи на це, він є ефективним для скидання ваги. До некрохмалитих овочів, на які має припадати 50% тарілки, відносяться брюссельська та цвітна капуста (можна використовувати зелену, червону або пекінську), морква, селера, помідори, огірки, кабачки, баклажани, гриби, цукіні, зелена квасоля, мангольд, стручки гороху та спаржа.
У якості джерела пісного білка рекомендується використовувати курку, бобові, сочевицю, яєчні білки та рибу. Від червоного м’яса краще відмовитись.
Джерелами вуглеводів можуть виступати цільнозернові продукти, кіноа, кукурудзяна крупа, вівсянка, булгур, коричневий рис, хліб, макаронні вироби, продукти з цільного зерна та крохмалисті овочі (картопля, зелений горошок, гарбуз та ін.).
Як ви, напевно, вже встигли помітити, акцент у цьому плані харчування зроблений на некрохмалистих овочах. Якщо ви сумніваєтеся щодо доцільності додавання в тарілку тих чи інших продуктів, то їжте більше некрохмалистих овочів. Від них ви точно ніколи не погладшаєте. Метод діабетичної тарілки сприяє покращенню загального стану здоров’я. Цей план харчування гарантує чудове самопочуття та відмінний настрій щодня.