Середземноморська дієта вважається дієтою номер один. Вона визнається найкращою у світі вісім років поспіль. Середземноморську дієту часто прописують для боротьби з високим рівнем холестерину, жировою хворобою печінки та діабетом. Крім цього, за допомогою цієї дієти можна підтримувати психічне здоров’я та здоров’я кишечника. Редакція FashionHub вирішила з’ясувати, якими продуктами середземноморської дієти слід запастися в січні для боротьби з зайвою вагою.
Консервовані бобові
У середземноморській дієті основним джерелом білка є сочевиця, нут і квасоля. Вживання бобових є найпростішим способом збільшення частки білка в добовому раціоні при скороченні споживання м’яса. У бобових міститься клітковина, стійкий крохмаль та залізо. Вони сприяють зниженню рівня холестерину та стабілізації рівня цукру.
Консервовані сардини
Рибні консерви можна використовувати як перекуси або вживати на обід або вечерю. Як і будь-яка інша жирна риба, сардини є джерелом жирних кислот омега-3 та кальцію. Вони покращують роботу імунної системи, зменшують запалення, а також роблять мозок, серце та шкіру здоровішими. Одна порція сардин здатна на 38% задовольнити потреби організму у кальції та на 70% у вітаміні D.
Заморожена зелень
Заморожування не позбавляє зелень корисних властивостей. Від неї вона не стає менш поживною. У ній, як і раніше, містяться вітаміни C і K, клітковина і залізо. Регулярне вживання капусти та шпинату знижує ризик розвитку онкологічних та серцевих захворювань.
Горіхи
Горіхи є джерелом клітковини, білка, корисних жирів та антиоксидантів. Вони знижують ризик розвитку гіпертонії, раку та серцево-судинних хворіб.
Оливкова олія
Основою піраміди середземноморської дієти виступає оливкова олія. У неї містяться мононенасичені жири та антиоксиданти. Оливкова олія зменшує запалення та покращує засвоєння жиророзчинних вітамінів. Щоденне вживання половини столової ложки олії знижує ризик смерті від серцевих захворювань та раку на 19 та 17% відповідно.